Forul european de handbal (EHF) a anunţat, vineri, rankingul valabil pentru sezonul 2025-2026, în care naţiunile aflate pe locurile 1-9 au garantată participarea unei echipe în Liga Campionilor, la feminin şi masculin. România se află pe locul 5 la feminin, respectiv 7 la masculin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La masculin, România a urcat de pe locul 11 în topul anterior pe locul 7 în cel valabil pentru sezonul 2025/2026, având 56,50 puncte. Topul este dominat de Spania, urmată de Germania şi Polonia. Ţările de pe locurile 1-9 au garantată participarea directă a unei echipe în Liga Campionilor.

În European League, România a urcat de pe 17 pe 10 (38.00 puncte) şi va putea înscrie 2 echipe, iar în ultima competiţie valorică a continentului – European Cup se află pe locul 23 (48.50 puncte), având drept să înscrie o echipă în stagiunea 2025-2026.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

La feminin, România a urcat un loc, de pe 6 pe 5 (113 puncte), într-un top condus de Ungaria, Norvegia şi Danemarca. Echipele de pe locurile 1-9 au garantată participarea directă a unei echipe în Liga Campionilor.

În European League, România stagnează pe locul 4 (81.67 puncte) şi are dreptul să trimită trei echipe în competiţie.

Rankingul publicat vineri de forul european de profil (EHF) are la bază rezultatele obţinute în ultimele trei sezoane ale competiţiilor de club continentale (2021-2024).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.