Trei echipe vor reprezenta România în sezonul 2024-2025 al European League: CSM Constanţa la masculin, direct în grupe, la fel şi Dunărea Brăila, dar la feminin, iar în turul 2 preliminar va intra SCM Râmnicu Vâlcea. Tragerea la sorţi a preliminariilor va avea loc în 16 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

EHF a anunţat, marţi, sistemul de joc, echipele înscrise şi calendarul European League.

La masculin, România va fi reprezentantă de CSM Constanţa, acceptată direct în grupe, cu meciuri programate începând din 8 octombrie. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 19 iulie.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

La start, din 7 septembrie, se vor afla 20 echipe în preliminarii, iar câştigătoarele se vor alătura celor 22 acceptate deja în grupe. Partidele din grupele principale se vor desfăşura începând cu 11 februarie 2025, urmate de optimi (25 martie şi 1 aprilie), sferturi (22 şi 29 aprilie), iar Turneul Final Four va avea loc în 24-25 mai.

În sezonul trecut, Dinamo Bucureşti a jucat la Turneul F4 (locul 4), iar trofeul a fost câştigat de SG Flensburg-Handewitt.

La feminin, SCM Râmnicu Vâlcea va debuta în turul 2 preliminar, cu meciuri progrmate în 5/6 şi 12/14 octombrie, iar dacă se va califica mai departe, va juca în turul 3 în 9/10 şi 16/17 noiembrie, pentru calificarea în grupe.

În această fază a fost acceptată direct Dunărea Brăila, care a jucat la Turneul F4 sezonul trecut (locul 4), alături de Gloria Bistriţa (2), acum acceptată în Liga Campionilor. Meciurile din grupele EL vor începe în 12 ianuarie, fiind urmate direct de sferturi, în 22/23 martie şi 29/30 martie, iar apoi de Turneul F4, în 3-4 mai.

În preliminarii intră 18 echipe (turul 2), iar câştigătoarele se vor alătura celor 15 formaţii repartizate în turul 3. Cele 12 câştigătoare se vor califica apoi în grupele European league.

Tragerea la sorţi din preliminarii va avea loc în 16 iulie, iar a grupelor în 21 noiembrie.

Deţinătoarea trofeului este Storhamar Handball Elite, după finala cu Gloria Bistriţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.