Fotbaliştii trebuie să fie implicaţi în echipele lor naţionale, în ciuda calendarului încărcat care provoacă îngrijorări cu privire la impactul asupra sănătăţii jucătorilor, a declarat selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, înaintea confruntării cu Elveţia din Liga Naţiunilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Mâine vom avea în faţa noastră un adversar foarte dificil. Cred că în timpul Campionatului European am fost echipele care au jucat cel mai bine", a declarat De la Fuente într-o conferinţă de presă. „Mâine vom vedea două echipe de un nivel foarte înalt, poate într-unul dintre cele mai importante meciuri care ar putea fi jucate în prezent în Europa. Ne propunem să încercăm să ne sporim punctele forte şi să le minimizăm pe cele ale adversarilor noştri.”

Selecţionerul spaniol a fost întrebat despre acumularea tot mai mare de meciuri şi consecinţele pentru echipa naţională.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

„Ne gândim în primul rând la jucători. Dar ei trebuie să joace şi la echipa naţională", a spus De la Fuente „Calendarul este convenit (de alţii), noi îl respectăm, nimic altceva. (Dar) este ţara noastră, echipa noastră naţională, şi cred că ar trebui să-i acordăm importanţa pe care o are. Toţi jucătorii vor să meargă la echipa naţională, iar cluburile - fără excepţie - vor ca jucătorii lor să fie internaţionali. Noi suntem victimele acestui calendar, nu vinovaţii”.

Selecţionerul Spaniei a adăugat că nu ar fi de acord să reducă aportul jucătorilor la echipele naţionale pentru a le proteja performanţele la nivel de club.

„Datoria noastră este să ne reprezentăm ţara, să punem pe teren cei mai buni jucători, să concurăm pentru a câştiga. Avem o mare responsabilitate, un mare prestigiu de apărat şi singurul mod în care aş şti cum să o fac este să pun jucătorii pe care îi consider cei mai buni”, a adăugat el. „În plus, trebuie să fim corecţi, şi nu aş fi corect dacă i-aş proteja pe unii mai mult decât pe alţii din cauza clubului lor”.

Spania va întâlni Elveţia duminică, în deplasare, de la ora 21.45, în Liga Naţiunilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.