Un manifestant purtând un tricou cu mesajul "cartonaş roşu pentru Israel" s-a legat vineri de un stâlp al porţii înainte de meciul de fotbal feminin de calificare la Euro 2025, dintre Scoţia şi Israel, în ciuda faptului că partida se disputa cu porţile închise. Incidentul a dus la întârzierea cu o jumătate de oră a startului meciului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bărbatul, care purta un tricou negru pe care scria "cartonaş roşu pentru Israel", s-a agăţat de una dintre porţi cu ajutorul unui lanţ cu lacăt, după ce a reuşit să păcălească amplele dispozitive de securitate care fuseseră puse în aplicare.

Lovitura de începere a fost dată în cele din urmă cu aproximativ treizeci de minute mai târziu decât era prevăzut iniţial. Federaţia Scoţiană de Fotbal a decis să se joace meciul de la Glasgow fără spectatori, din cauza "riscului de incidente", pe fondul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza. Zeci de manifestanţi s-au adunat în faţa Hampden Park înainte de meci, purtând steaguri palestiniene.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Războiul din teritoriile palestiniene a fost declanşat de atacul sângeros al unor comandouri ale mişcării islamiste care s-au infiltrat în sudul Israelului din Gaza, la 7 octombrie 2023. Peste 1.189 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise, potrivit unui bilanţ al AFP bazat pe cifre oficiale israeliene. Iar dintre cele 252 de persoane luate ostatice în timpul atacului, 121 sunt încă în Gaza. Dintre acestea, 37 au murit, potrivit armatei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.