George Russell (Mercedes) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Belgiei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pe locul doi s-a clasat colegul său Lewis Hamilton.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe circuitul de la Spa, Russell a obţinut a doua sa victorie din acest sezon, după cea din Austria.

"Uimitor, uimitor rezultat - cu siguranţă nu am prezis această victorie în această dimineaţă la întâlnirea noastră de strategie. Pneurile s-au simţit grozav, aşa că am continuat să spun că putem face o singură oprire, putem face o singură oprire. Bravo lui Lewis, a făcut o treabă grozavă controlând cursa şi dacă circumstanţele ar fi fost diferite ar fi putut câştiga cursa. A fost un efort de echipă, strategii au făcut o treabă minunată. Maşina a fost grozavă şi ritmul a fost acolo. Este binemeritat pentru toată lumea", a declarat Russell.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Al treilea s-a clasat Oscar Piastri de la McLaren, iar al patrulea Charles Leclerc (Ferrari), care plecase din pole position.

Pe cinci a terminat Max Verstappen (Red Bull), care deşi a câştigat calificările sâmbătă, a pornit de pe poziţia a 11-a a grilei, fiind penalizat.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Ţărilor de Jos, va avea loc la 25 august.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.