Federaţia Indiană de Fotbal l-a acuzat, luni, pe tehnicianul Igor Stimac că a folosit un astrolog pentru a-şi selecţiona jucătorii. Stimac a fost demis după o serie de meciuri fără victorie, relatează Ouest France.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul internaţional croat, care a fost titular la Cupa Mondială din 1998, a avut o relaţie furtunoasă cu Federaţia Indiană de Fotbal în timpul celor cinci ani în care a condus "Tigrii albaştri".

Înfrângerea în faţa Qatarului de la începutul acestei luni a pus capăt visurilor Indiei de a ajunge în turul al treilea al calificărilor asiatice pentru Cupa Mondială din 2026, iar contractul selecţionerului a fost reziliat săptămâna trecută.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

La ultima sa conferinţă de presă, Stimac, în vârstă de 56 de ani, a declarat că a suferit o operaţie pe cord din cauza stresului şi că a luptat împotriva "minciunilor" şi a persoanelor cu "interese private" în timpul mandatului său, care a fost marcat de mai multe controverse.

În 2023, presa a relatat că antrenorul a folosit un astrolog pentru a-şi selecta echipele indiene, o afirmaţie pe care fostul jucător de la West Ham a numit-o "ruşine" la acea vreme.

Dar federaţia a afirmat luni, într- un comunicat, că a fost "şocată să afle că se bazează pe un astrolog pentru a stabili convocarea jucătorilor (şi) selecţia echipelor", la fel ca fostul selecţioner al Franţei Raymond Domenech, care a recunoscut că a folosit semnele astrologice ale jucătorilor săi în selecţiile sale.

Potrivit forului, fostul selecţioner al Croaţiei i-a afectat reputaţia cu "declaraţii negative". "Comunicarea domnului Stimac - aparent făcută cu singurul scop de a defăima AIFF şi de a arăta personalul acesteia într-o lumină proastă - nu este demnă de un profesionist care a servit organizaţia timp de mai bine de cinci ani", a subliniat acesta. "Acest comportament nu a făcut decât să întărească convingerea AIFF că decizia de reziliere a contractului său a fost luată pe bună dreptate".

Stimac, care a jucat în semifinalele Cupei Mondiale cu Croaţia în 1998, a devenit antrenorul Indiei în 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.