Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat, miercuri, că Thomas Tuchel este noul antrenor principal al naţionalei masculine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tuchel revine în fotbalul englez după o perioadă de succes la Chelsea, cu care a câştigat Liga Campionilor şi Cupa Mondială a Clubuurilor. El a înregistrat succese şi la nivel de elită în Germania şi Franţa. În plus, el a fost votat antrenorul anului UEFA şi FIFA în 2021, în semn de recunoaştere a activităţii sale în Anglia.

Sosirea sa la naţionala Angliei pune capăt unei ample campanii de căutare care a început în iulie, imediat după calificarea Angliei în finala UEFA EURO 2024.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Procesul confidenţial, în cadrul căruia au fost intervievaţi mai mulţi candidaţi, a fost condus de CEO-ul FA, Mark Bullingham, şi de directorul tehnic masculin, John McDermott, iar Tuchel a fost identificat ca fiind alegerea preferată. 

Decizia a fost aprobată de Consiliul FA la începutul săptămânii trecute, Tuchel semnându-şi contractul marţi, 8 octombrie. Anunţul a fost însă amânat pentru a se minimiza distragerea atenţiei în contextul acţiunii din această perioadă a echipei naţionale.

"Sunt foarte mândru că am onoarea de a conduce echipa Angliei. Multă vreme am simţit o legătură personală cu jocul din această ţară, care mi-a oferit deja câteva momente incredibile. A avea şansa de a reprezenta Anglia este un privilegiu imens, iar oportunitatea de a lucra cu acest grup special şi talentat de jucători este foarte interesantă", a declarat Tuchel.

Thomas Tuchel îşi va începe activitatea la 1 ianuarie 2025.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.