Echipa naţională a Turciei a învins marţi, la Dortmund, scor 3-1, echipa naţională a Georgiei, într-un meci din grupa F a turneului final Euro 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Dortmund, turcii au avut prima mare ocazie a meciului, prin bara lui Kaan Ayhan din minutul 10, iar în minutul 25 Mert Muldur a deschis scorul cu un şut superb din voleu. După numai două minute Kenan Yildiz a înscris şi el, dar golul a fost anulat după consultarea VAR, din cauza unui ofsaid cât un vârf de gheată al atacantului turc. Scorul a rămas 1-0, lucru care le-a dat aripi georgienilor şi egalarea a picat în minutul 32, când Kochorashvili a pasat în careu şi Mikautadze, elevul lui Boloni la Metz, a înscris la colţul scurt. Acelaşi Mikautadze a trimis foarte aproape de bara din dreapta a lui Mamardashvili, iar la pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1. Portarul georgian a intervenit la lovitura liberă a lui Hakan Calhanoglu din minutul 57, dar nu a mai avut ce face în minutul 66, la execuţia extraordinară a lui Arda Guler, şut de la 26 de metri. Reacţia georgienilor a venit repede, Kochorashvili şutând în bară în minutul 70. Elevii lui Montella au trecut pe lângă gol în minutul 87, când Mamardashvili a intervenit excelent la lovitura de cap a lui Yusuf Yazici. Georgienii au ratat de două ori ocazia egalării în prelungiri: prima oară Kochorashvili şi Mikautadze s-au încurcat reciproc şi mingea a trecut pe lângă poartă, iar a doua oară balonul a lovit bara în minutul 90+6, fiind apoi scos în corner. Şi cum elevii lui Sagnol atacau şi cu portarul, Kerem Akturkoglu a scăpat pe contraatac şi a înscris în poarta goală, Turcia impunându-se cu 3-1 în faţa debutantei Georgia.

TURCIA: Gunok – Muldur (Zeki Celik 85), Akaydin, Bardakci, Kadioglu – Ayhan (Demiral 79), Kokcu, Hakan Calhanoglu (Salih Ozcan 90+2) – Arda Guler (Yusuf Yazici 79), Bariş Yilmaz, Kenan Yildiz (Akturkoglu 85). SELECŢIONER: Vincenzo Montella.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

GEORGIA: Mamardashvili – Kakabadze, Kverkvelia (Zivzivadze 85), Kashia, Dvali, Tsitaishvili (Lochoshvili 74) - Kochorashvili, Mekvabishvili (Altunashvili 89), Chakvetadze (Davitashvili 74) - Mikautadze, Kvaratskhelia. SELECŢIONER: Willy Sagnol

Cartonaşe galbene: Bardakci 35, Hakan Calhanoglu 89 / Kverkvelia 55

Arbitri: Facundo Tello – Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky (toţi din Argentina) – Donatas Rumsas (Lituania)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.