Echipa naţională a Austriei a învins vineri, la Berlin, scor 3-1, echipa naţională a Poloniei, într-un meci din grupa D a turneului final Euro 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Austriecii au deschis scorul în minutul 9, prin Gernot Trauner, care a reuşit să înscris cu o lovitură de cap, la centrarea lui Mwene. Zalewski a şutat puternic, dar peste poartă, în minutul 18. Krzysztof Piatek a egalat situaţia de pe tabelă în minutul 30, trimiţând în plasă o minge deviată de apărarea austriacă la şutul lui Bednarek. Prima parte s-a încheiat cu şutul peste poartă a lui Sabitzer, iar scorul a fost egal, 1-1. Polonezii au controlat jocul în startul reprizei secunde, selecţionerul Probierz l-a aruncat în luptă şi pe Lewandowski, ajuns la cel de-al şaselea său turneu final important, însă tabela  fost modificată de austrieci. Prass a pasat, Arnautovic a reuşit să neutralizeze un apărător polonez, iar Baumgartner a înscris frumos, readucând Austria în avantaj. Szczesny a intervenit salvator la şutul lui Wimmer, din minutul 75. Acelaşi Szczesny l-a faultat în careu pe Sabitzer, scăpat singur, în minutul 77, şi Arnautovic a transformat lovitura de pedeapsă, în minutul 78. Portarul polonez a intervenit din nou excelent la şutul lui Posch, din minutul 83, iar meciul s-a încheiat cu victoria Austriei, scor 3-1. Polonia are şanse minime să meargă în optimi, cu nici un punct din două meciuri. În grupa D, Franţa, Ţările de Jos şi Austria au câte trei puncte, dar francezii şi olandezii se înfruntă în această seară, la Leipzig.

POLONIA: Szczesny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Slisz (Grosicki 76), Piotrowski (Moder 46), Zalewski – Zielinski (Urbanski 87) – Buksa (Lewandowski 60), Piatek (Swiderski 60). SELECŢIONER: Michal Probierz.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

AUSTRIA: Pentz – Posch, Trauner (Danso 59), Lienhart, Mwene (Prass 63) – Seiwald, Grillitsch (Wimmer 46), Laimer – Baumgartner (Schmid 81), Arnautovic (Gregoritsch 81), Sabitzer. SELECŢIONER: Ralf Rangnick.

Cartonaşe galbene: Slisz 53, Moder 62, Lewandowski 64, Szczesny 77 / Wimmer 56, Arnautovic 70

Arbitri: Umut Meler – Emre Eyisoy, Kerem Ersoy (toţi din Turcia) – Rade Obrenovic (Slovenia)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.