Echipa naţională a Spaniei a învins duminică seara, la Koln, scor 4-1, echipa naţională a Georgiei, în optimile de finală ale turneului final Euro 2024. Spaniolii s-au calificat în sferturi, unde vor juca împotriva Germaniei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lamine Yamal a mai bifat un record, devenind, la 16 ani şi 353 de zile, cel mai tânăr jucător care apare în faza eliminatorie a unui turneu final de Campionat European. Spania a avut posesie 73 la sută în prima repriză, a dominat categoric, iar Mamardashvili, portarul georgian, a avut două intervenţii salvatoare în minutele 5, la Dani Carvajal, şi 10, la Niko Williams. În ciuda dominării iberice, pe contraatac, Kakabadze a centrat în careu şi, presat din spate de Kvaratskhelia, fundaşul spaniol Le Normand s-a poziţionat greşit, trimiţând balonul în propria poartă. Elevii lui de la Fuente au egalat în minutul 39, dar cu emoţii, golul lui Rodri având nevoie de validarea VAR. După pauză, Kvaratskhelia a încercat să înscrie de la mijlocul terenului, iar mingea a trecut puţin pe lângă bară în minutul 49. Imediat a căzut şi golul ibericilor. Lamine Yamal a centrat perfect şi Fabian Ruiz a înscris cu o lovitură de cap. În minutul 75 Nico Williams a fost lansat de Fabian Ruiz şi a marcat un gol frumos pe contraatac, iar Spania conducea cu 3-1. Scorul final a fost stabilit de Dani Olmo, în minutul 83, Spania a învins Georgia cu 4-1 şi ibericii vor juca în sferturi la Stuttgart, cu Germania.

SPANIA: Unai Simón – Dani Carvajal (Jesus Navas 81), Le Normand, Laporte, Cucurella (Grimaldo 66) – Pedri (Dani Olmo 52), Rodri, Fabian Ruiz (Merino 81) – Yamal, Alvaro Morata (Oyarzabal 66), Niko Williams. SELECŢIONER: Luis de la Fuente

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

GEORGIA: Mamardashvili – Kakabadze, Gvelesiani (Kvekveskiri 78), Kashia, Dvali, Lochoshvili (Tstaishvili 63) – Kochorashvili, Kiteishvili (Altunashvili 41), Chakvetadze (Davitashvili 63) – Mikautadze (Zivzivadze 78), Kvaratskhelia. SELECŢIONER: Willy Sagnol.

Cartonaşe galbene: Alvaro Morata 44 / Davitashvili 71

Arbitri: Francois Letexier – Cyril Mugnier. Mehdi Rahmouni (toţi din Franţa) – Serdar Gozubuyuk (Ţările de Jos)

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! In fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă. Pe 2 iulie, la ora 21.00, după meciul România-Olanda, va concerta Cabron.

Evenimentul este susţinut de Betano şi Hidroelectrica.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.