Selecţionerul Ţărilor de Jos, Ronald Koeman, şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că echipa sa a ajuns în semifinalele Euro-2024, iar într-o eventuală finală ar vrea să întâlnească Spania. La rândul său, Vincenzo Montella, selecţionerul Turciei, şi-a lăudat jucătorii, care, în ciuda eliminării în sferturi, ar trebui să fie mândri de parcursul lor la turneul final din Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Pentru întreaga naţiune, acest lucru este ceva special. Suntem o ţară mică şi vom fi în semifinale cu Anglia, Franţa şi Spania. Suntem foarte mândri că avem ocazia să jucăm în semifinale", a explicat Ronald Koeman la conferinţa de presă.

"Am suferit în această seară, a fost un meci dificil, adversarul nostru a dat totul şi a fost un meci plin de emoţii, dar am arătat mult curaj când am fost conduşi cu 1-0", a mai spus el. După un început bun, olandezii au fost "stângaci în faţa apărării turce în prima repriză", a recunoscut Koeman, care a subliniat "entuziasmul şi calitatea adversarilor".

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Koeman a considerat, de asemenea, că cele două reprize de prelungiri jucate de Anglia, viitoarea lor adversară, în optimi şi apoi în sferturile de finală, nu vor avea niciun impact asupra confruntării lor: "Victoria îţi dă întotdeauna energie bună. Trebuie să ne recuperăm, la fel ca englezii (...), am jucat în aceeaşi zi, trebuie să călătorim la fel ca ei, aşa că nu cred că diferenţa va fi pe asta", a asigurat el.

Fără să se antepronunţe prea mult, el a lăsat de asemenea să se înţeleagă că are o "preferinţă personală" pentru Spania ca adversar într-o eventuală finală: "Am avut deja Franţa în grupa de calificare şi la Euro", a explicat el, cele trei meciuri soldându-se cu două înfrângeri pentru Ţările de Jos (0-4, 1-2) şi o remiză (0-0) pe 21 iunie.

La rândul său, selecţionerul Turciei, Vincenzo Montella, a afirmat că nu are niciun regret la acest Euro şi nici jucătorii săi nu ar trebui să aibă.

"Am arătat multă convingere şi am jucat bine, aşa că prefer să subliniez ce a mers bine. Nu am niciun regret, iar jucătorii nu ar trebui să aibă niciunul", a declarat italianul la conferinţa de presă. "Suntem dezamăgiţi, evident, cred că am meritat mai mult, dar am câştigat trei meciuri (la acest Euro), am egalat recordul Turciei şi privesc spre viitor cu mai multă încredere", a continuat el.

Întrebat ce a făcut diferenţa în meci, el a spus că ar fi "uşor de spus că a fost lipsa de experienţă (a echipei sale), chiar dacă este adevărat" că sunt foarte tineri.

Montella, care a preluat echipa naţională în septembrie, a precizat de asemenea că doreşte să rămână. "Mi-a plăcut foarte mult munca mea aici şi sunt foarte mândru de echipa mea şi de jucătorii mei. Mulţi dintre ei sunt foarte tineri şi aş vrea să culeg roadele acestei experienţe", a spus el.

"Experienţa pe care am câştigat-o aici este importantă, la fel ca şi ceea ce am arătat în competiţie. Există multă simpatie pentru această echipă, inclusiv în străinătate. Dar trebuie să continuăm să progresăm şi să ne îmbunătăţim, pentru că viitorul ne aparţine, în opinia mea", a conchis el.

Sâmbătă seară, Turcia a fost eliminată de Ţările de Jos în sferturile Euro-2024, scor 1-2.

În semifinale, Ţările de Jos vor întâlni Anglia, în timp ce Franţa va evolua cu Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.