Echipa naţională a Elveţiei a încheiat la egalitate duminică seara, la Frankfurt, scor 1-1, cu reprezentativa Germaniei, în grupa A de la turneul final Euro 2024. În aceeaşi grupă, Ungaria a învins Scoţia, 1-0, marcând în minutul al zecelea al prelungirilor. Germania şi Elveţia merg mai departe în optimi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Stuttgart, Scoţia şi Ungaria aveau nvoie de victorie pentru a mai putea spera la calificarea în optimi de pe locul al treilea în grupa A. Însă nici una dintre cele două echipe nu a reuşit să producă ocazii clare de gol în prima repriză, exceptând bara lui Willi Orban, din minutul 41, atunci când Szoboszlai a centrat iar fundaşul maghiar a reluat cu o lovitură de cap. Ungurii au cerut penalti în minutul 70, la o cazătură în careul scoţian a lui Barnabas Varga, dar verificarea VAR nu a confirmat infracţiunea şi nu s-a dictat lovitură de pedeapsă. Elevii lui Marco Rossi au fost aproape de gol în minutul 90+2, când Kevin Csoboth a trimis în bară, la un contraatac. Portarul maghiar Gulacs a respins şutul lui Hanley, din minutul 90+7, dar Csoboth şi-a răscumpărat greşeala şi a reuşit să înscrie pe un contraatac în minutul 90+10. Ungaria s-a impus şi speră să se califice în optimi de pe locul al treilea.

În celălalt meci al grupei, la Frankfurt, Germania nu a forţat în faţa Elveţiei, fiind deja calificată în faza următoare, însă gazdele au avut un gol anulat în minutul 17, la Robert Andrich, pentru o poziţie de ofsaid la Musiala. Elveţienii au reuşit să deschidă scorul în minutul 28, prin Dan Ndoye, din pasa lui Freuler. După numai trei minute Ndoye a încercat din nou parta germană, dar Neuer a reuşit să respingă. În partea secundă Kimmich a ratat o ocazie uriaşă, Akanji blocându-i şutul din apropierea porţii, în minutul 70. Vargas a primit în minutul 84 de la Duah şi a înscris, dar golul a fost anulat pentru ofsaid la marcatorul golului şi scorul a rămas 1-0 pentru elveţieni, chiar dacă Havertz a lovit bara în minutul 85, iar Neuer a intervenit excelent la şutul lui Xhaka din minutul 89. Însă lovitura gazdelor a venit în minutul 90+2, atunci când Niclas Fullkrug a înscris cu o lovitură de cap aducând egalarea pe tabelă. S-a terminat 1-1.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Germania a câştigat grupa, cu 7 puncte, urmată de Elveţia, care a adunat cinci puncte. Ungaria ocupă locul 3, cu trei puncte, iar Scoţia a încheiat pe ultimul loc, cu un singur punct.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.