Atleta kenyană Emmaculate Anyango, care a înregistrat a doua performanţă din lume la 10 km în ianuarie, a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, a anunţat vineri Unitatea de Integritate în Atletism (AIU), potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Atleta în vârstă de 24 de ani, de asemenea medaliată cu argint la 3.000 m la Campionatele Africii Under-20 din 2019, a fost depistată pozitiv cu testosteron şi eritropoietină (EPO), a anunţat AIU pe site-ul său, fără a preciza data testului.

Sportiva face obiectul unei acţiuni disciplinare şi are interdicţia de a participa la orice competiţie sau activitate atletică până la luarea unei decizii finale. Ea riscă o suspendare de până la patru ani în conformitate cu codul Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA).

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În ianuarie, Emmaculate Anyango a devenit a doua atletă care a coborât sub pragul de 29 de minute (28'57), când conaţionala sa Agnes Jebet Ngetich a doborât recordul mondial al acestei discipline (28'46), câştigând cursa de 10 km de la Valencia (Spania).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.