Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că sunt şanse mari ca atacantul Denis Alibec să fie recuperat în câteva zile. Iordănescu a subliniat că nu a negociat cu nicio echipă şi că îşi doreşte să rămână la naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Stafful medical lucrează la capacitate maximă şi mai mult ca oricând, din păcate. Suntem în proces de recuperare cu 2-3 băieţi, deja Deian Sorescu este 100% recuperat, dar au mai apărut două-trei probleme medicale, din păcate, după meciul cu Bulgaria. Astăzi vom afla mai multe dar sper să nu fie ceva grav. Nu îmi cereţi detalii sau nume, pentru că vrem să le gestionăm bine intern. În ceea ce îl priveşte pe Denis Alibec sunt şanse importante ca el să fie recuperat în câteva zile. Dar pentru orice antrenor este important ca toţi jucătorii să fie valizi şi în perioada de pregătire. Important este că nu este ceva grav şi că îl vom recupera", a spus Iordănescu.

Selecţionerul a afirmat că naţionala României trăieşte momente unice prin calificarea la Euro-2024. "În fiecare zi gândul se îndreaptă către următorul moment şi avem multe de gestionat în fiecare zi. Dar cred că înainte de toate trăim momente frumoase, unice, simţim asta pentru că după foarte mult timp România va fi din nou la un nivel înalt. Am avut o echipă care a terminat grupa pe primul loc, cu spirit de sacrificiu, şi prin toate aceste lucruri ar trebui să nască suport şi nu dubii, pentru că ne-am recâştigat orgoliul naţional. Trebuie să ne bucurăm de ceea ce avem, conştienţi că trebuie să facem paşi pentru a ne creşte nivelul. Eu sunt fericit, recunoscător şi foarte încrezător".

Iordănescu spune că la meciul cu Bulgaria, naţionala României nu a avut ritmul de competiţie, dar la amicalul cu Liechtenstein speră ca chimia jocului să funcţioneze mai bine. "Ne dorim să avem mai multă intensitate în joc. Sunt elemente pe care vrem să le îmbunătăţim de la zi la zi. Nu am avut ritmul de competiţie la meciul cu Bulgaria, dar ne-am asumat treaba asta. Dar la meciul de mâine vom avea mai multă coerenţă, sperăm chimia jocului să funcţioneze mai bine. Calendarul a fost aglomerat comparativ cu celelalte ediţii ale turneelor finale la care a participat echipa naţională, când se organizau cantonamente de pregătire înainte. Am încercat să ridicăm un pic nivelul şi s-a resimţit oboseala, dar sunt lucruri asumate şi sperăm ca de la zi la zi să ne apropiem de nivelul pe care toţi îl dorim. Organizarea de joc oricând poate să sufere îmbunătăţiri. După jocul de mâine seară vom trage linie şi vom şti exact pe ce jucători ne vom baza. Eu mă aştept să facem un joc consistent, cu realizări. Aşteptaţi-vă la multe schimbări, iar eu mă aştept la un public cât mai numeros".

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

El a afirmat că nu a negociat cu nicio echipă şi că îşi doreşte să continue la naţională. "Cred că suporterii sunt interesaţi mai mult de ceea ce se va întâmpla la EURO şi mai puţin de ceea ce se va întâmpla după EURO. Ce pot să vă promit este că eu nu am negociat cu absolut nimeni, sufletul şi energia mea sunt prezente aici. Îmi doresc să continui la echipa naţională, are întâietate echipa naţională, dar provocarea cea mare sunt aceste zile care au mai rămas pe care vreau să le gestionăm cât mai bine şi să producem un rezultat bun şi încredere pentru ce urmează".

Naţionala României joacă, vineri, ultimul meci amical înainte de Euro-2024, urmând să întâlnească Liechtenstein, de la ora 21.00, pe Stadionul Steaua.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.