Din postura sa de cea mai mare reţea de servicii medicale private din România şi singura companie cu capital românesc din topul operatorilor de astfel de servicii, MedLife devine pionier al transformării spitalului într-un hub social. Acest demers este legitimat şi de calitatea grupului de lider de piaţă ce operează de aproximativ 30 de ani în România, dar şi de operator condus de un CEO, antreprenor, fondator al Romanian Business Leaders şi colecţionar pasionat de istoria şi valorile României.
Liderul pieţei de servicii medicale private îşi propune să schimbe modul în care românii privesc unităţile medicale, promovând tranziţia de la spaţii dedicate exclusiv vindecării la spaţii care îmbină medicina, educaţia şi cultura. Astfel, MedLife demarează propria serie de evenimente, grupate sub titlul "Cultură şi medicină: O alchimie a binelui". Primul dintre acestea este expoziţia "Efectul Cantemir în cultura română", aflată în incinta MedLife Medical Park, expoziţie ce grupează o serie de volume rare scrise de Dimitrie Cantemir sau despre acesta, volume ce provin din colecţii private.
Printre exponate se numără "Creşterea şi descreşterea Imperiului Otoman", de Dimitrie Cantemir, publicată la Londra în 1734, "Descriptio Moldaviae", ediţia din 1825 şi "Divanul sau gâlceava înţeleptului cu lumea", tipărită la Iaşi în 1698. Aceasta din urmă este prima lucrare filozofică românească, în care autorul susţine superioritatea vieţii spirituale asupra condiţiei biologice a omului, considerat un stapân al lumii. Acest exemplar este unul dintre cele patru cunoscute din lume, fiind singurul prezentat publicului până la ora actuală. Aceste volume pot fi văzute alături de alte lucrări originale în incinta MedLife Medical Park în următoarele luni şi de o lucrare de artă monumentală ce-l evocă pe celebrul cărturar, realizată de cunoscutul sculptor Costin Ioniţă la cererea MedLife. Accesul publicului la expoziţia "Efectul Cantemir în cultura română" este gratuit.
“Crearea unei serii proprii de evenimente culturale şi multidisciplinare intitulate «Cultură şi medicină: O alchimie a binelui» reprezintă doar începutul transformării spitalelor din România. Ne propunem atât o metamorfoză a acestora, cât şi una a percepţiei românilor asupra lor. Dintr-un spaţiu rece, impersonal care de multe ori inspiră frică, spitalul devine o resursă plurifaţetată a comunităţii: vindecă, dar şi alimentează bunăstarea emoţională a pacienţilor şi inspiră prin convergenţa medicinei şi a culturii. Din postura de deschizător de drumuri, care ne-a consacrat, MedLife face, astfel, ca spitalul să devină un hub social, ducând acest concept la următorul nivel", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Grup.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“Spitalele au fost întotdeauna instituţii dinamice, legate de medicină, dar şi de societate. Dacă pentru o perioadă tendinţa a fost una de separare, astăzi spitalele se reintegrează nu doar în lumea economică, dar şi în cea socială, culturală şi artistică contemporană”, a declarat Prof. Dr Călin Cotoi de la Facultatea de sociologie şi asistenţă socială a Universităţii din Bucureşti.
Vernisajul "Efectul Cantemir în cultura română" a avut loc pe 13 noiembrie şi a fost prefaţat de două dezbateri moderate de Cătălin Ştefănescu, la care au participat Prof. Dr Călin Cotoi, Prof. Dr. Dimitrie Pelinescu Onciul, Marius Ciulacu, manager MedLife Medical Park şi Dr. Vlad Stroescu, Ovidiu Olar, doctor în istorie şi autor al unei cărţi despre Dimitrie Cantemir (aflată în pregătire), Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Grup şi colecţionar, Theodor Paleologu, profesor şi om politic. Între dezbateri a avut loc recitalul ansamblului Anton Pann, care a interpretat lucrări compuse de Dimitrie Cantemir, iar seara a fost încheiată de dezvelirea lucrării de Costin Ioniţă.
Expoziţia "Efectul Cantemir în cultura română" vă rămâne la dispoziţia publicului în incinta MedLife Medical Park în următoarele două luni. Acesta este doar primul eveniment din seria "Cultură şi medicină: O alchimie a binelui", care va continua în spitalele MedLife din Bucureşti şi din ţară, aducând în atenţia românilor artefacte inedite din istoria autohtonă.
***
Despre Grupul MedLife
MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos şi a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit şi s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovaţie şi au îndrăznit să ţintească cât mai sus, pentru a oferi pacienţilor români calitate, profesionalism, grijă şi respect pentru nevoile lor.
Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est.
Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce priveşte atât creşterea organică, cât şi creşterea prin achiziţii. Echipa sa puternică şi experimentată de management a fost capabilă să creeze şi să gestioneze aceste oportunităţi de creştere, dobândind cunoştinţe şi experienţă valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.
Fiind o companie românească cu tradiţie, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piaţa locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanţa corporativă pe care o are implementată, a inspirat şi alte companii locale spre a porni pe acest drum şi a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc şi a economiei. Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ″M″.
În perioada de pandemie, MedLife a reuşit să joace un rol esenţial în societate şi să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.
Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunităţii locale, în tehnologie şi infrastructură. Creează locuri de muncă şi dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea şi menţinerea unei Românii sănătoase.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.