Reprezentanţii Clubului Sportiv Dinamo şi cei ai Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti, condusă de Nicolae Badea, au convenit în ceea ce priveşte eliberarea de sarcini şi transmiterii către Compania Naţională de Investiţii a suprafeţelor pe cafre urmează să se reconstruiască stadionul Dinamo.
Conform unui comunicat de presă comun remis agenţiei News.ro, reprezentanţii celor două grupări s-au întâlnit vineri cu administratorii judiciari şi administratorul special al ACS FC Dinamo pentru a clarifica paşii ce trebuie urmaţi în acest proces.
„Astfel, astăzi, 24.03.2017, reprezentanţii CS Dinamo şi cei ai ACS FC Dinamo s-au întâlnit cu administratorii judiciari şi administratorul special ai ACS FC Dinamo Bucureşti, persoane desemnate în procedura insolvenţei, şi au convenit asupra demersurilor legale ce urmează a fi întreprinse în continuare la nivelul celor două entităţi în vederea eliberării de sarcini şi transmiterii către Compania Naţională de Investiţii a suprafeţelor pe care urmează să se construiască noul stadion”, se arată în comunicatul amintit.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În baza contractului de asociere, ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie în insolvenţă, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să utilizeze în comun cu CS Dinamo Bucureşti baza materială prevăzută în Anexa 2 a HG 207/2002, care include şi stadionul central. Conform acestei anexe, CS FC Dinamo are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.
FRF a precizat că, pentru reconstrucţia arenei, este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află Stadionul Dinamo. Această eliberare de sarcini - rezilierea contractului de asociere - trebuie făcută până la 31 martie, în caz contrar arena din Şoseaua Ştefan cel Mare nu va fi reconstruită.
Patru stadioane se află în programul de reconstrucţie în vederea organizării Euro 2020, Arcul de Triumf, Steaua, Dinamo şi Rapid.
Bucureştiul se află printre cele 13 oraşe gazdă ale Campionatului European 2020, pe Arena Naţională urmând a se disputa patru partide de la turneul final. Cele patru stadioane trebuie reconstruite pentru a folosi la antrenamentele echipelor aflate în competiţie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.