Lumea sportului a pierdut mai multe nume marcante în 2021, printre cei trecuţi în nefiinţă numărându-se Manolo Santana, dar şi doi conducători importanţi, Frank Williams şi Lamine Diack. Lumea sportului românesc a rămas fără marele Ivan Patzaichin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În România, au murit două legende ale sportului, canoistul Ivan Patzaichin şi scrimera Ileana Gyulai Ienei.

Decesele din 2021, din sportul mondial:

IANUARIE

Colin Bell, fotbal - Fostul jucător legendar al echipei Manchester City a decedat la 5 ianuarie, la vârsta de 74 de ani. Fostul mijlocaş este considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria clubului englez. El a evoluat pentru City între 1966 şi 1978 şi a câştigat titlul în Anglia, în sezonul 1967/1968. La echipa naţională, Bell a strâns 48 de prezenţe şi nouă goluri, între 1968 şi 1975. Bell a disputat în tricoul echipei Manchester City 492 de meciuri şi a marcat 152 de goluri. Una dintre tribunele Stadionului Etihad poartă numele lui Colin Bell.

Bogdan Macovei, handbal - Bogdan Macovei, antrenor de handbal cu care naţionala feminină ocupa locul 4 la CM din 1999, a decedat la 11 ianuarie, la vârsta de 67 de ani. Bogdan Macovei a fost una din personalităţile discrete, dar foarte respectate din handbalul românesc. A activat la nivel de club, echipe naţionale, România şi Macedonia, la nivel FR Handbal şi al forului european. Între realizările sale se numără locul 4 obţinut cu naţionala României la Campionatul Mondial din 1999, unde Carmen Amariei a devenit golgeter, iar în carieră a contribuit decisiv şi la calificarea reprezentativei la Jocurile Olimpice din 2000. Tot la nivel de echipe naţionale a pregătit Macedonia, unde a rămas foarte apreciat, cu atât mai mult cu cât a condus Kometal Skopje cu succes în Liga Campionilor. În România a cucerit titlul cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, în 1999 şi 2000.

Pierre Cherpin, motociclism - Motociclistul francez Pierre Cherpin a încetat din viaţă la 14 ianuarie, ca urmare a unei căzături pe care a suferit-o în timpul etapei din 10 ianuarie a Raliului Dakar. Cherpin a decedat în timpul transferului cu un avion medical de la Jeddah în Franţa. El se afla la a patra participare la Raliul Dakar.

Mihail Popescu, hochei pe gheaţă - Fostul hocheist Mihail Popescu, participant la Jocurile Olimpice de la Lake Placid, din 1980, a decedat la 31 ianuarie, la vârsta de 60 de ani. Goe a contribuit alături de coechipierii săi de la Steaua la câştigarea a numeroase Campionate Naţionale şi Cupe ale României. Alături de colegii de la echipa naţională de seniori a participat la Campionate Mondiale, dar şi la Olimpiada din 1980, de la Lake Placid, SUA, ultima Olimpiadă la care România a fost prezentă la hochei pe gheaţă.

FEBRUARIE

Leon Spinks, box - Fostul boxer american, care l-a învins pe Muhammad Ali în 1978, a decedat la 5 februarie, la vârsta de 67 de ani. Spinks suferea de cancer la prostată şi de alte tipuri de cancer, de cinci ani. Născut la St. Louis, Spinks a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1976, la categoria semigrea. El avea vârsta de 24 de ani, doar 13 luni ca boxer profesionist şi şapte lupte, niciuna mai lungă de 10 runde, când a intrat în ring împotriva lui Ali, la 15 februarie 1978, într-o gală din Las Vegas. Ali avea atunci 36 de ani şi trecuse de vârful carierei. După 15 reprize, outsiderul a fost declarat câştigător, prin decizia arbitrilor. El a fost singurul boxer care i-a luat o centură de campion mondial lui Muhammad Ali în ring. Spinks i-a acordat revanşa lui Ali şi a pierdut, printr-o decizie unanimă, la Superdome din New Orleans, la şapte luni după prima lor luptă. A fost ultima victorie din cariera lui Ali. Spinks a mai luptat doar o dată pentru titlul la categoria grea şi a fost învins prin KO tehnic de Larry Holmes, într-un meci pentru centura WBC, în iunie 1981. După ce a mai participat la lupte de wreslting şi de arte marţiale mixte în finalul carierei, Leon Spinks s-a retras la vârsta de 42 de ani, cu un palmares neimpresionant, de 26 de victorii (16 prin KO), 17 înfrângeri şi trei lupte încheiate la egalitate.

Zlatko Saracevici, handbal - Legendă a handbalului croat şi antrenorul echipei Podravka Koprivnica, Saracevici a decedat la 21 februarie, după un meci de campionat, la vârsta de 59 de ani, în urma unui atac de cord. Zlatko Saracevici a început handbalul la Banja Luka şi în cariera de jucător a trecut pe la echipe ca Nimes, Creteil, Bordeaux, Istres şi Veszprem. El a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial din 1986, din Elveţia, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988, ambele cu reprezentativa Iugoslaviei, medalia de aur la JO din 1996, de la Atlanta, medalia de argint, la CM din 1995, din Islanda, şi bronz la Campioantul European din 1994, din Portugalia, cu Croaţia.

Sergiu Marian, fotbal - Fostul jucător al echipei CFR Cluj Sergiu Marian s-a sinucis la vârsta de 43 de ani, în data de 23 februarie, la Cluj-Napoca. Marian a evoluat la CFR Cluj în sezonul 2009/2010.

Alfredo Quintana, handbal - Portarul portughez Alfredo Quintana, component al echipei FC Porto, dar şi al naţionalei, a decedat, la 26 februarie, la vârsta de doar 32 de ani, după ce a suferit un stop cardiorespirator la antrenament. Jucătorul, originar din Havana, care a dobândit şi naţionalitatea portugheză, a jucat pentru naţionala Portugaliei din 2014.

MARTIE

Zlatko Kranjcar, fotbal - Fostul selecţioner al Croaţiei, Zlatko "Cico" Kranjcar, a murit la 65 de ani, în data de 1 martie. El fusese internat din cauza unei probleme la ficat. Kranjcar a pregătit naţionala croată în perioada 2004-2006.

Marvin Hagler, box - Americanul Marvin Hagler, campion incostestabil al categoriei mijlocii între anii 1980 şi 1987 şi unul dintre cei mai mari pugilişti ai lumii, a murit la 13 martie, la vârsta de 66 de ani. Marvin Hagler va rămâne drept unul dintre cei mai mari pugilişti din lume, după ce a oferit meciuri memorabile contra lui Sugar Ray Leonard, Thomas Hearns sau Roberto Duran. Americanul şi-a păstrat titlurile WBA, WBC şi IBF prin 12 victorii consecutive între 1980 şi 1987. Din 67 de meciuri la profesionişti, el a obţinut 62 de victorii, din care 52 prin KO.

Anton Netolitzchi, baschet - Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi a încetat din viaţă, la 17 martie, la vârsta de 63 de ani, din cauza coronavirusului. Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria baschetului românesc. A început să practice acest sport la vârsta de 10 ani, iar în 1977 a ajuns la Steaua Bucureşti, singura echipă pentru care a evoluat în toată cariera, până în 1993. El a avut 130 de selecţii în naţionala de baschet a României. A cucerit 11 titluri de campion naţional cu echipa Steaua Bucureşti, primul în 1978, ultimul în 1991, iar în 1993 a câştigat şi Cupa României. A participat cu echipa naţională de seniori la 4 ediţii ale Campionatelor Europene şi ale Cupei Balcanice inter-ţări. După retragere, a fost antrenor în cadrul secţiei de baschet, a echipei roş-albastre, atât la seniori, cât şi la tineret, ocupând această funcţie până la începutul anilor 2000.

Julie Pomagalski, snowboard - Franţuzoaica Julie Pomagalski, în vârstă de 40 de ani, fostă campioana mondială de snowboard, a fost ucisă de o avalanşă, în cantonul elveţian Uri, la 23 martie Julie a devenit campioană mondială de snowboardcross în 1999, la Berchtesgaden (Germania). Ea câştigat şi o medalie mondială de argint la slalom paralel, în 2003, la Kreischberg (Austria), şi a obţinut nouă victorii în Cupa Mondială, în care a triumfat în 2004. Ea a concurat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006 de la Torino, terminând pe locul 6 la slalom paralel, la fel ca în 2002, la Salt Lake City. Pomagalski s-a retras în 2007.

Lee Collins, fotbal -  Căpitanul echipei Yeovil Town a murit la 31 martie, la vârsta de 32 de ani.

APRILIE

Phillip Adams, fotbal american - Fostul jucător de fotbal american din NFL Phillip Adams a ucis cinci persoane, inclusiv un medic cunoscut, la 8 aprilie, într-un atac armat în South Carolina şi s-a sinucis. Adams, în vârstă de 33 de ani, a jucat în 78 de meciuri din NFL, timp de cinci sezoane, la şase echipe.

Rashed Al-Swaisat, box - Boxerul Rashed Al-Swaisat a decedat, la 26 aprilie, la vârsta de 19 ani, după ce a participat la Campionatele Europene de tineret de la Kielce, Polonia. Iordanianul Rashed s-a prăbuşit în a treia rundă a luptei sale cu estonul Anton Winogradow, din 16 aprilie, în cadrul categoriei 81 de kilograme. Al-Swaisat a primit primul ajutor pe ring apoi a fost dus de urgenţă la spital, unde a suferit o operaţie pe creier, însă după câteva zile a decedat.

Filippo Mondelli, canotaj - Mondelli, campion mondial la canotaj în 2018, a încetat din viaţă la doar 26 de ani, la 29 aprilie. El suferea de cancer osos. Alături de Andrea Panizza, Luca Rambaldi şi Giacomo Gentili, Mondelli obţinuse calificarea Italiei la Jocurile Olimpice, la canotaj.

MAI

Ioan Danciu, fotbal - Fostul arbitru Ioan Danciu a încetat din viaţă, în 7 mai, la vârsta ce 69 de ani. Născut la 5 ianuarie 1952, Ioan Danciu a fost arbitru în Liga 1 în perioada 1990 – 1997, cu peste 100 de jocuri conduse în primul eşalon. De asemenea, a făcut parte din brigăzi care au condus partide internaţionale. La finalul carierei în arbitraj, a activat în conducerea unor cluburi precum FCM Bacău, Jiul, FC Vaslui.

Sami al-Naash, fotbal – Selecţionerul Yemenului a murit la 10 mai, din cauza covid-19. Al-Naash s-a infectat în timp ce se afla în cantonament cu echipa naţională.

Sandor Puhl, fotbal - Fostul mare arbitru ungur Sandor Puhl a încetat din viaţă la 20 mai, la 65 de ani. Considerat unul dintre cei mai buni arbitri ai epocii sale, Puhl a arbitrat finala Cupei Mondiale din 1994 câştigată de Brazilia în faţa Italiei, scor 3-2 la loviturile de departajare, şi finala Ligii Campionilor din 1997, când Borussia Dortmund s-a impus în faţa celor de la Juventus, scor 3-1. El a fost desemnat cel mai bun arbitru din lume de patru ori, între 1994 şi 1997.

Jason Dupasquier, motociclism - Pilotul elveţian de Moto3 Jason Dupasquier a murit la 30 mai, la vârsta de 19 ani. Dupasquier a căzut spre finalul calificărilor probei de Moto3 din cadrul Marelui Premiu al Italiei şi a părut să fie lovit de cel puţin o motocicletă. După mai multe minute în care i s-au acordat îngrijiri pe pistă, sportivul a fost transferat cu un elicopter medical la spitalul Carregi, la Florenţa. El a fost operat la torace, însă a suferit şi leziuni cerebrale şi nu a supravieţuit.

IUNIE

Markis Kido, badminton - Indonezianul Markis Kido, campion olimpic la badminton, a murit la 14 iunie, la vârsta de 36 de ani, din cauza unui infarct. Specialistul în dublu a câştigat aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 alături de Hendra Setiawan, la un an după ce a câştigat titlul de dublu masculin la Campionatul Mondial din Kuala Lumpur. De asemenea, a câştigat Cupa Mondială din 2006 şi aurul la Jocurile Asiatice patru ani mai târziu, tot cu Setiawan.

Adrian Cernea, automobilism – Pilotul a murit la 19 iunie, după ce maşina sa a fost luată de viitură la Slănic Moldova, în timpul unei competiţii de off road.

Ecaterina Mihaela Drăghici, handbal - Fosta handbalistă Ecaterina Mihaela Drăghici a decedat la vârsta de 34 de ani, în noaptea de 28 spre 29 iunie. Interul dreapta, născut pe 6 noiembrie 1986 a făcut junioratul la CSS Nr. 5, perioadă în care a avut şi selecţii la lotul naţional al României. După juniorat, înainte să ajungă la Rapid a jucat la Corona Braşov. Rapidistă din tată în fiică, visul ei era să joace în culorile alb-vişinii. În 2008 visul a devenit realitate şi publicul îi striga numele în sala din Giuleşti. Chiar dacă şi-a încheiat cariera la Zalău, Rapid a rămas echipa ei de suflet. În noaptea de 28-29 iunie, după eforturi îndelungate de resuscitare, Katy a murit.

IULIE

Carlos Reutemann, automobilism - Fostul pilot argentinian de Formula 1 Carlos Reutemann a decedat, la 7 iulie, la vârsta de 79 de ani. El a suferit complicaţii hemoragice şi renale pentru care a fost internat în spitale mai mult de o lună. Starea lui s-a deteriorat după ce a suferit alte probleme în timp ce se afla în secţia de terapie intensivă a unui centru de sănătate din oraşul Santa Fe. Carlos Reutemann a fost cel mai de succes pilot argentinian în Formula 1 după Juan Manuel Fangio şi Jose Froilan Gonzalez în anii 1950. El a reuşit să exceleze în F1 pe parcursul a zece ani între 1972 şi 1982, într-o eră competitivă a Marelui Circ.

Alegna Osorio, atletism - Osorio a murit la doar 19 ani,  la 29 iulie, după ce în aprilie a suferit răni grave la cap la un antrenament, fiind lovită accidental de un ciocan. Sportiva a ocupat locul patru în proba de aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice de tineret din 2018, la Buenos Aires, şi a câştigat bronzul la Campionatele Pan-Americane under-20, în urmă cu doi ani.

AUGUST

Franck Berrier, fotbal - Franck Berrier, fost jucător la Oostende, a murit în urma unui stop cardiac, la doar 37 de ani, în data de 13 august. Berrier a jucat pentru Oostende în perioada 2013-2018. El s-a retras din activitatea de fotbalist în ianuarie 2019.

Gerd Muller, fotbal - Fostul internaţional german Gerd Muller a încetat din viaţă, în 15 august, la vârsta de 75 de ani. Muller suferea de boala Alzheimer. Gerd Muller a făcut istorie cu Bayern şi cu naţionala Germaniei. El a înscris 566 de goluri în 607 meciuri pentru Bayern Munchen şi este deţinătorul recordului de goluri marcate în Bundesliga – 365. La echipa naţională, Muller a înscris 68 de goluri în 62 de meciuri. A obţinut 14 trofee cu Bayern, între care şi patru la competiţii continentale, precum şi Cupa Mondială (1974) şi Campionatul European (1972) cu Germania.

Ileana Gyulai Ienei, scrimă - Fosta mare sportivă Ileana Gyulai Ienei, soţia lui Emeric Ienei, a încetat din viaţă, la 25 august, la vârsta de 75 de ani. Ileana Gyulai Ienei a fost campioană mondială în 1969 şi dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico (1968) şi Munchen (1972) cu echipa de floretă a României.

SEPTEMBRIE

Jeanette Zacarias Zapata, box – Sportiva mexicană Jeanette Zacarias Zapata a încetat din viaţă, la 2 septembrie, la vârsta de 18 ani, la cinci zile după ce a suferit un KO la un meci de box. Sportiva participase la o gală de box organizată de Groupe Yvon Michel la Montreal. Ea a fost făcută KO atunci de canadiana Marie Pier Houle. Zacarias Zapata a fost scoasă din ring cu targa şi dusă la spital, însă nu a supravieţuit.

Ivan Patzaichin, kaiac-canoe - Canoistul Ivan Patzaichin a încetat din viaţă la 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani. Sportivul a murit după o lungă suferinţă. Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea. Este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint. Patzaichin a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Bellu.

Şandor Pall, fotbal - Fostul jucător al echipei Petrolul Şandor "Şoni" Pall a decedat la vârsta de 79 de ani, la 11 septembrie. Pall a evoluat pentru Petrolul între 1959 şi 1969, adunând 95 prezenţe, în Divizia A, pentru „găzari”. A făcut parte din „Generaţia de Aur” a Petrolului, fiind câştigător al Cupei României, în 1963, dar şi component al echipei care o înfrunta pe FC Liverpool în ediţia 1966-1967 a Cupei Campionilor Europeni, jucând titular în duelul decisiv, disputat la Bruxelles. Profesor de educaţie fizică, absolvent al Facultăţii din Iaşi, Alexandru „Şoni” Pall a fost şi singurul campion european din istoria Petrolului! În 1962, Pall a fost titular în naţionala României „U18” care a cucerit, la Bucureşti, titlul continental al juniorilor, reuşind, la acel turneu final, să înscrie un gol în poarta Germaniei de Vest, apărată de nimeni altul decât celebrul Sepp Maier.

Chris Anker Sørensen - ciclism - Fostul ciclist danez Chris Anker Sørensen a murit într-un accident rutier în Belgia, la 18 septembrie, la doar 37 de ani. Campion al Danemarcei în 2015, sportivul a participat de mai multe ori la Turul Franţei.

Jimmy Greaves, fotbal - Fostul fotbalist englez Jimmy Greaves a murit la 81 de ani, la 19 septembrie. El a fost component al naţionalei Angliei, campioană mondială în 1966. A marcat 44 de goluri în 57 de meciuri pentru Anglia şi a fost component al echipei care a câştigat Cupa Mondială în 1966.

Dean Berta Vinales, motociclism – Spaniolul Dean Berta Vinales, vărul lui Maverick Vinales, a decedat la 25 septembrie, la Jerez, după un accident într-o etapă a Campionatului Mondial de Supersport 300. Pilotul avea doar 15 ani. Dean Berta Vinales era component al echipei Vinales Racing Team şi se afla pe locul 22 în clasamentul general.

OCTOMBRIE

Cornel Drăguşin, fotbal – Fostul selecţioner Cornel Drăguşin a încetat din viaţă la 10 octombrie, la vârsta de 95 de ani. Fost selecţioner al echipei noastre naţionale, în anii 1975 şi 1976, dar si director al Şcolii de antrenori din cadrul FRF, între anii 1990 şi 2002, Cornel Draguşin a fost şi un bun fotbalist, activând şi la CCA Bucureşti. În anul 1990, Drăguşin a fost secund al lui Emerich Jenei pe banca României la Campionatul Mondial din Italia.

Agnes Tirop, atletism - Kenyanca Agnes Tirop, campioană mondială la cross country în 2015 şi de două ori medaliată la Campionatele Mondiale la 10.000 metri, a murit în 13 octombrie, la doar 25 de ani. Ea ar fi fost ucisă de soţul ei. Tirop a devenit campioană mondială la cross country în 2015, la doar 19 ani. La 10 000 m, ea a fost medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2017 şi la ediţia din 2019. În luna august, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ea a încheiat pe locul patru la 5.000 de metri şi recent a stabilit un record mondial la 10 km pe şosea.

Alex Quiñonez, atletism - Atletul ecuadorian Alex Quiñonez, médaliat cu bronz la 200 metri la Campionatul Monial din 2019, a fost ucis prin împuşcare, în 22 octombrie, la Guayaquil, în Écuador. Sportivul avea 32 de ani.

Walter Smith, fotbal - Fostul antrenor de fotbal scoţian Walter Smith a murit la vârsta de 73 de ani, la 26 octombrie.El a câştigat nu mai puţin de 21 de trofee în fruntea Rangers.

NOIEMBRIE

Julie Le Galliard, box - Julie Le Galliard, 31 ani, campioană a Franţei la box în 2015, a decedat în data de 15 noiembrie, după ce a fost infectată cu virusul Sars-Cov2. Galliard avea o diplomă de Dezvoltare socială şi mediere prin sport şi a fost antrenoare pentru tinere sportive în ultima perioadă a vieţii.

Pavel Visner, baschet - Fostul baschetbalist Pavel Visner a decedat, la 22 noiembrie la vârsta de 82 de ani. El a câştigat în total opt tiluri naţionale echipa Dinamo Bucureşti, iar pe plan international a evoluat mai mulţi ani în tricoul naţionalei României. A participat la două ediţii ale Campionatului European. În 2015, cu ocazia All Star Game organizat în Sala Dinamo, a fost inclus în galeria “Legendelor Baschetului Romanesc”, primind din partea FRB o diploma de excelenţă pentru întreaga sa activitate sportivă.

Frank Williams, automobilism - Britanicul Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 care îi poartă numele, a încetat din viaţă, în 28 noiembrie, la vârsta de 79 de ani. Echipa înfiinţată de Frank Williams în anii ‘70 a câştigat 16 titluri mondiale în perioada 1980-1997 – nouă la constructori şi şapte la piloţi.

DECEMBRIE

Lamine Diack, atletism - Fostul şef mondial al atletismului Lamine Diack a murit, la 3 decembrie, la vârsta de 88 de ani, la Dakar, unde s-a întors în mai, după ce a fost deţinut ani de zile în Franţa pentru un caz de corupţie. Lamine Diack a condus Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) în perioada 1999-2015. Lamine Diack fusese, în septembrie 2020, condamnat de justiţia franceză la patru ani de închisoare şi la o amendă de 500.000 de euro pentru corupţie, în special pentru că a ascuns cazuri de dopaj în Rusia sau amânat sancţiuni împotriva sportivilor ruşi dopaţi în schimbul finanţării şi pentru promovarea negocierilor de sponsorizare cu Rusia.

Horst Eckel, fotbal - Germanul Horst Eckel, care rămăsese ultimul campion mondial din 1954 încă în viaţă, a decedat la 3 decembrie, la vârsta de 89 de ani. În perioada turneului final al Cupei Mondiale din 1954, în finala căruia germanii au învins Ungaria, scor 3-2, Eckel era legitimat la Kaiserslautern. El era cel mai tânăr jucător din echipa germană triumfătoare care a reuşit “miracolul de la Berna”. De două ori campion al Germaniei cu Kaiserslautern, Eckel a fost inclus în Hall of Fame al Muzeului Fotbalului din Dortmund, alături de alţi mai jucători ca Uwe Seeler, Franz Beckenbauer, Gerd Muller şi Sepp Maier.

Stevan Jelovac, baschet - Pivotul sârb Stevan Jelovac a decedat, la 5 decembrie, la vârsta de 32 de ani, după ce, la 14 noiembrie, a suferit un accident vascular cerebral. Baschetbalistul fusese convocat de nouă ori în reprezentativa sârbă, în timpul preliminariilor Campionatul Mondial din 2019. El contribuit la calificarea Serbiei, echipă care a ocupat locul al cincilea în faza finală.

Petre Florescu, rugby – Fostul mare rugbist Petre Florescu, campion naţional şi câştigător al Cupei Europei cu Dinamo în 1967, decedat la vârsta de 76 de ani, la 9 decembrie. Florescu a jucat pentru echipa naţională a României peste 20 de meciuri test şi a câştigat Campionatul European FIRA. A fost antrenorul echipei naţionale de tineret a României în perioada 1992-1993 şi declarat Maestru Emerit al Sportului în anul 1967.

Manolo Santana, tenis - Fostul jucător de tenis Manuel "Manolo" Santana, unul dintre cei mai importanţi sportivi din Spania, câştigător a patru titluri de Grand Slam, a murit la 11 decembrie, la 83 de ani. Santana a fost unul dintre cei mai importanţi sportivi din Spania secolului XX, impunându-se ca un pionier prin câştigarea a patru titluri de Grand Slam (Roland Garros 1961, 1964; Wimbledon 1966. US Open 1965) printre alte mari titluri dintr-un palmares legendar. Alături de Ion Tiriac, Santana a fost o parte fundamentală pentru a face ca Madrid să găzduiască unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul tenisului.

Marcel Popescu - Fostul preşedinte al CS Dinamo a decedat la vârsta de 72 de ani, la 22 decembrie. Chestorul Marcel Popescu a fost preşedintele CS Dinamo, între 2000 şi 2009, fiind înlocuit în funcţie de Elisabeta Lipă. De asemenea, el a făcut parte din Consiliul de Administraţie al FC Dinamo, gruparea de fotbal. Ca sportiv, Matcel Popescu a practicat fotbalul şi atletismul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.