La final de săptămână, Garry Kasparov a fost prezent două zile la rând la partidele din cadrul etapei a doua a Grand Chess Tour 2024. Alături de el, câţiva oameni grei din business-ul românesc – Karoly Borbely, directorul executiv al Hidroelectrica sau Cristian Ionescu, CEO Eazy Asigurări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Ionescu, CEO al EAZY Asigurări s-a numărat printre cei care au făcut duminică prima mutare la turneul de şah Grand Chess Tour. Ionescu a dat startul partidei dintre Maxime Vachier-Lagrave şi Fabiano Caruana.

La deschiderea partidelor din ziua a cincea a etapei de la Bucureşti a fost prezent şi fondatorul turneului, legendarul Garry Kasparov, care a ajuns zilele acestea în România pentru a fi prezent la Superbet Chess Classic Romania 2024.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

“M-a onorat să fiu invitat să mut la una din partidele acestui turneu, să fiu alături de cei mai buni zece şahişti ai lumii. M-am apropiat de şah de mic şi pot spune că m-a ajutat să mă dezvolt personal şi profesional şi mă ajută în continuare. După zeci de ani petrecuţi în business, pot spune, încercând o paralelă cu şahul, că adesea ne afundăm în propriile decizii, mutări şi tindem să ne subestimăm adversarul. Iar în business, ca şi în şah, trebuie să-ţi cunoşti concurenţa, dacă vrei să ai succes. Şahul te învaţă să recunoşti punctele forte ale oponentului tău şi asta te ajută să te autodepăşeşti”,  a declarat Cristian Ionescu de la Eazy.

O altă mutare ceremonială a fost făcută şi de Andreea Paul, care a mutat la masa Deac- Nepomniachtchi. Paul este iniţiatoarea proiectului REKARO, dedicat renaşterii caiacului românesc, proiect către care merg toate încasările din biletele vândute la turneul de şah.

În zilele trecute, la prima mutare au mai fost prezenţi printre alţii “ambasadorii” Superbet, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Cătălin Moroşanu, CEO-ul Hidroelectrica, Borbely Karoly sau fostul fotbalist, actualmente antrenor, Adrian Iencsi.

Etapa de la Bucureşti se află astăzi în zi de pauză, iar partidele se vor relua mâine, 2 iulie. Câştigătorul va fi cunoscut pe 5 iulie, când va avea loc şi ceremonia de premiere a primilor trei clasaţi. În acest moment, după cinci runde, clasamentul este condus de Fabiano Caruana cu 3,5 puncte, urmat de Praggnanandhaa Rameshbabu şi de Gukesh Dommaraju, ambii cu 3 puncte. Şahistul român, Bogdan Deac se află pe locul 10 cu 1,5 puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.