Myung-bo Hong, 55 de ani, a fost numit selecţioner al Coreei de Sud, la zece ani după ce a ocupat această funcţie şi la cinci luni după ce Jürgen Klinsmann a fost demis în urma eliminării echipei în semifinalele Cupei Asiei (cu Iordania, 0-2), pentru care era favorită la titlu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Selecţionerul german, numit în funcţie cu un an înainte, a plătit nu doar pentru slaba calitate a prestaţiilor echipei sale, ci şi pentru rivalităţile interne, lipsa de disciplină în rândul tinerilor jucători şi un conflict între Lee Kang-in, jucătorul echipei Paris-SG, şi Son Heung-min, starul echipei Tottenham.

Hong a condus Coreea de Sud timp de 19 meciuri între 2013 şi 2014, până la eliminarea în faza grupelor de la Cupa Mondială 2014. El revine la echipa naţională după ce a condus Ulsan HD la două titluri consecutive în K League 1 în ultimele două sezoane.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Hong este considerat unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din Coreea de Sud. Ca apărător, el a fost căpitanul Coreei de Sud până în semifinalele Cupei Mondiale din 2002, pe care Coreea de Sud a găzduit-o împreună cu Japonia, şi a marcat penalty-ul decisiv în sferturile de finală împotriva Spaniei.

Hwang Sun-hong şi Kim Do-hoon au fost interimari la conducerea echipei din februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.