Cluburile Lazio şi Atletico Madrid au fost sancţionate din cauza comportamentului rasist al suporterilor lor în competiţiile europene, a anunţat vineri UEFA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Forul a precizat că două sectoare din Curva Nord a stadionului Lazio (48 şi 49) vor fi închise pentru următorul meci de pe teren propriu al echipei italiene în Liga Europa, programat la 7 noiembrie împotriva echipei Porto, după comportamentul rasist al unor fani în victoria cu 4-1 împotriva echipei Nice de săptămâna trecută.

Lazio a primit şi o amendă de 45.000 de euro, sancţiune însoţită şi de o închidere parţială a stadionului pentru un meci suplimentar.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

"Respectiva închidere parţială a stadionului este suspendată pe parcursul unei perioade de probă de un an", a transmis UEFA.

Atletico a primit o amendă de 30.000 de euro, care a venit la pachet cu o interdicţie cu suspendare de a vinde bilete fanilor săi în deplasare pentru un meci din competiţia UEFA. Perioada de probă este de un an.

Fanii echipei Atletico au avut un comportament "rasist/discriminatoriu" la înfrângerea cu 4-0 suferită săptămâna trecută în faţa echipei Benfica, în Liga Campionilor.

Pe de altă parte, Anderlecht a primit interdicţia de a vinde bilete fanilor săi din deplasare pentru meciul din Liga Europa cu RFS din Letonia, din data de 7 noiembrie, după ce UEFA a decis să aplice "măsura disciplinară cu suspendare impusă la 21 octombrie 2022 pentru aprinderea de artificii, aruncarea de obiecte, acte de deteriorare şi tulburarea liniştii publice".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.