Clare Polkinghorne, cea mai selecţionată fotbalistă australiană cu 167 de prezenţe internaţionale, a anunţat, joi, că se va retrage din echipa naţională la sfârşitul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Apărătoarea în vârstă de 35 de ani a jucat pentru Australia la cinci Cupe Mondiale, ajungând până în semifinalele ultimei ediţii din 2023, cinci Cupe ale Asiei şi trei Jocuri Olimpice, marcând 16 goluri în tricoul naţionalei.

„Să port tricoul Australiei timp de peste 18 ani a fost cea mai mare onoare din viaţa mea”, a declarat Clare Polkinghorne. „A depăşit toate visele fetiţei care juca fotbal la vârsta de şase ani pe terenurile din Brisbane”, a adăugat jucătoarea, care a debutat în echipa Australiei în 2006.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Clare este întruchiparea unei jucătoare discrete şi a unei persoane foarte umile”, i-a adus un omagiu preşedintele Federaţiei de Fotbal din Australia, James Johnson.

Polkinghorne va decide împreună cu echipa suedeză Kristianstads DFF dacă îşi va continua cariera la club şi după actualul sezon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.