Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va supune la vot, luna viitoare, crearea unor Jocuri Olimpice de Esports, care, speră forul olimpic, vor deveni vârful de performanţă pentru gamerii din întreaga lume, a declarat vineri preşedintele Thomas Bach, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CIO analizează Esports de mai mulţi ani şi a format o comisie dedicată pentru a analiza oportunităţile. În 2021, a dezvoltat seria virtuală olimpică, o aventură pilot în Esports.

"Odată cu crearea Jocurilor Olimpice de Esports, CIO face un pas important înainte şi ţine pasul cu ritmul revoluţiei digitale", a declarat Bach într-o conferinţă de presă. "Suntem foarte încântaţi de entuziasmul cu care comunitatea Esports reprezentată în Comisia noastră Esports s-a implicat în această iniţiativă. Aceasta este o dovadă în plus a atractivităţii brandului olimpic şi a valorilor pe care le reprezintă."

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Propunerea Comitetului Executiv al CIO va fi votată în cadrul sesiunii de luna viitoare, în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, o potenţială gazdă fiind deja luată în considerare.

Bach a declarat că o nouă structură va fi înfiinţată în cadrul CIO, dar că aceasta va fi complet separată de modelul organizaţional şi financiar al Jocurilor Olimpice tradiţionale.

CIO încearcă de mai mulţi ani să se conecteze cu o generaţie mai tânără de potenţiali fani olimpici, în condiţiile în care publicul olimpic tradiţional îmbătrâneşte treptat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.