Pentru prima dată în istorie, Turul României a avut finiş de etapă într-o comună, Cristian, din judeţul Braşov, localitate apărută pe radarul ciclismului românesc odată cu Emil Dima, campion naţional la contratimp. Turul a trecut de mai multe ori pe aici, dar de-abia în 2022 a găzduit un start şi acum, iată, un finiş de etapă. Nu orice etapă, ci cea mai lungă de la această ediţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vineri, după startul din Piaţa Mare, Sibiu, evadarea a reuşit să se formeze după 20 de km. Patru ciclişti, între care doi care au promis că vor ataca – Emil Dima, care şi-a dorit să câştige acasă şi Paul Wright, purtătorul tricoului roşu de lider în clasamentul sprinterilor, care a vrut să-şi apare poziţia câştigată cu multă transpiraţie, după 2 zile petrecute consecutiv în evadare. Cicliştii din evadare au colaborat bine, la un moment dat au avut un avans de 6 minute, dar pe căţărarea de la Poiana Mărului plutonul a recuperat şi a reuşit să-i prindă. Au mai fost încercări de atac, dar nimeni nu a reuşit să scape controlului impus de Astana, care a apărat ca la carte tricoul galben.

Podiumul Etapei 3:

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Locul 1 şi tricoul portocaliu, sponsorizat de Orange: BOWER Lewis, Equipe Continentale Groupama - Fdj  

Locul 2 - SMIRNOV Ivan, Astana Qazaqstan Development Team

Locul 3 - STOSZ Patryk, Team Felt Felbermayr

Tricoul galben de lider în Clasamentul General, sponsorizat de Yopro: REMKHI Rudolf – Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul cu buline, de lider în Clasamentul pe Puncte, sponsorizat de Federaţia Română de Ciclism: KUBIŠ Lukáš, Elkov – Kasper

Tricoul verde, de lider în Clasamentul Căţărătorilor, sponsorizat de Stay Strong: DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul alb, de lider în Clasamentul Tinerilor (sub 23 de ani), sponsorizat de Gebruder Weiss: REMKHI Rudolf – Astana Qazaqstan Development Team (va fi purtat în etapa de mâine de către MAKOHON Jack, Team Skyline)

Tricoul roşu, de lider în Clasamentul Sprinturilor, sponsorizat de M&Ms: WRIGHT Paul, Rembe Pro Cycling Team Sauerland

Tricoul albastru, de lider în Clasamentul Românilor, sponsorizat de Ariel: RĂILEANU Cristian, Echipa Naţională a României.

Sâmbătă, Turul României continuă pe un traseu de 189,1 km cu Etapa 4, care începe la ora 10.45 de pe Bulevardul Libertăţii din Târgovişte, şi trece prin localităţile Moreni – Valea Lungă – Pucioasa – Vulcana Băi – Voineşti, înainte de a se termina pe acelaşi Bulevardul Libertăţii din Târgovişte, între orele 15:06-15.38, în funcţie de viteza plutonului.

După startul profesioniştilor, la Târgovişte se desfăşoară Cursa Copiilor, între orele 13:30-15:30, pe Bulevardul Libertăţii.

La ediţia de anul acesta a Micii Bucle mai este programată o singură cursă de copii, duminică, La Bucureşti, Bulevardul Unirii, Biblioteca Naţională, între orele 13:30-16:00.

După Târgovişte, Turul României se mută în Capitală, pentru etapa de gală a ediţiei: 

Duminică, Etapa 5

98 km - Circuit în Bucureşti, pe Bulevardul Unirii

Start: Bucureşti, Biblioteca Naţională, ora 09:45

Finiş: Bucureşti, Biblioteca Naţională, între orele 12:03-12:27, în funcţie de viteza plutonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.