Postul de radio spaniol Cadena SER a dezvăluit joi, că un escroc a fost foarte aproape de a obţine un milion de euro de la clubul catalan. Ce tehnică a folosit? Un e-mail trimis în numele lui Pini Zahavi, un impresar israelian foarte influent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Individul a acţionat după transferul lui Robert Lewandowski în vara anului 2022 pentru 50 de milioane de euro (inclusiv bonusuri). Atacantul polonez, sosit de la Bayern München, era de altfel reprezentat de Pini Zahavi.

Oportunitatea a fost perfectă: infractorul a trimis un e-mail conducerii Barcelonei în care cerea plata unui milion de euro, sumă care corespundea unei părţi din comisionul la care avea dreptul Pini Zahavi. Instrucţiunile erau clare: banii urmau să fie plătiţi într-un cont din Cipru care nu era pe numele agentului, ci pe cel al unui avocat pe nume Michael Gerardus Hermanus Demon.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Potrivit unor surse interne citate de presa spaniolă, FC Barcelona a făcut plata. A fost aproape o afacere încheiată pentru escroc. Dar banca la care este deschis contul, Bank of Cyprus, a blocat tranzacţia. Sistemele de securitate s-au activat în faţa unei sume atât de mari de bani într-un cont creat în iulie 2022 şi care, a priori, nu fusese niciodată utilizat pentru tranzacţii atât de mari.

Suspectul a încercat apoi să pună presiune pe Barça, ameninţând că va alerta UEFA şi La Liga. Banca cipriotă a fost, de asemenea, contactată. În zadar. Bank of Cyprus a ajuns chiar să închidă contul în octombrie 2022.

De atunci, Pini Zahavi a confirmat pentru Cadena SER că nu el a fost în spatele cererii de transfer. De asemenea, el a confirmat că nu îl cunoaşte pe acest Michael Gerardus Hermanus Demon... care nu este un nume inventat. Bărbatul, care are în jur de 50 de ani şi locuieşte în Olanda, susţine că a fost victima unui furt de identitate.

Bank of Cyprus a respins această ipoteză ca fiind o ameninţare la adresa credibilităţii sale. Ceea ce contează pentru Barça este că milionul de euro nu a fost pierdut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.