Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, este de părere că nu trebuie să existe entităţi care să transforme fotbalul într-o competiţie exclusivistă şi lipsită de solidaritate, el reacţionând astfel după ce Curtea Europeană de Justiţie s-a pronunţat în cazul SuperLiga Europeană.
“Decizia recentă a Curţii Europene de Justiţie în cazul Superligii nu trebuie să ne facă să uităm rolul şi esenţa fotbalului în comunitate. Fotbalul nu este doar un joc, este un liant care ne uneşte prin pasiune şi iubirea pentru sport, reprezentând un etalon de competitivitate şi fair-play, ultima proprietate publică, a noastră, a tuturor.
Într-un context plin de provocări, trebuie să protejăm esenţa fotbalului european, care se hrăneşte din diversitatea şi excelenţa fiecărei ţări, inspirând generaţii, şi modelul european al sportului, în cadrul căruia meritul sportiv este fundamental!”, a precizat Burleanu.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Răzvan Burleanu a menţionat că trebuie protejată “esenţa sportului de toţi cei care tratează fotbalul doar din perspectiva interesului egoist”.
“În cadrul UEFA şi al FRF, suntem conştienţi de necesitatea unui echilibru constant între valorile sociale şi economice ale fotbalului. Trebuie să continuăm să ne consultăm şi să lucrăm neîncetat alături de toţi cei care împărtăşim această viziune, suporteri, cluburi, ligi, federaţii, autorităţi naţionale şi europene, sponsori, media, pentru a ne asigura că avansăm pe calea corectă, protejând esenţa sportului de toţi cei care tratează fotbalul doar din perspectiva interesului egoist. Misiunea noastră trebuie să continue prin prezervarea capacităţii de a oferi fiecărui copil, băiat sau fată, o şansă de a juca fotbal. Acţionăm ca să facem fotbalul cât mai accesibil pentru toţi, să contribuim la dezvoltarea infrastructurii fotbalistice şi la pregătirea antrenorilor şi educarea tuturor specialiştilor, pentru ca apoi, jucătorii noştri, indiferent de vârstă, să poată participa în competiţii cu formate optime pentru evoluţia lor fotbalistică”.
Această misiunea poate fi îndeplinită şi datorită investiţiilor şi susţinerii pe care fiecare comunitate le oferă dezvoltării sportive, inclusiv prin modelul de solidaritate financiară implementat la nivel european, a adăugat şeful FRF.
“În concluzie, nu trebuie să existe entităţi care să transforme fotbalul într-o competiţie exclusivistă şi lipsită de solidaritate. Poate chiar în acest context ar trebui să revedem mai bine unde ar trebui să intervenim cu adevărat pentru a reduce decalajele financiare din fotbalul european. Astfel de iniţiative nu fac decât să compromită unitatea şi să strice echilibrul valorilor şi principiilor care stau la baza fundaţiei fotbalului european, întregul ecosistemul fotbalistic continental riscând să fie afectat de repercusiuni greu de reparat, pe termen lung.
Am speranţa că toţi cei implicaţi vor înţelege importanţa de a avea comunităţi unite şi competiţii deschise în fotbalul european. Numai astfel putem contribui la continuarea acestei poveşti extraordinare care este fotbalul, promovând autenticitatea acestui sport minunat pentru generaţiile viitoare”, a menţionat Răzvan Burleanu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.