Câştigătoare la puncte în faţa chinezoaicei Yang Liu, campioana mondială în exerciţiu, Imane Khelif a adus ţării sale al doilea titlu olimpic la Paris 2024, după aurul Kayliei Nemour la gimnastică. Victoria ei a dus la manifestări de bucurie în Algeria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Am fost ţinta unor atacuri şi a unei campanii feroce, iar acesta este cel mai bun răspuns pe care îl poţi da. Răspunsul a fost întotdeauna în ring. Sunt o femeie puternică, cu puteri speciale. Din ring, am trimis un mesaj celor care au fost împotriva mea. Aş dori să le mulţumesc tuturor oamenilor care au venit să mă susţină", a spus ea după succesul din finala de 66 kg.

Începând de vineri seara, numeroase imagini şi videoclipuri difuzate pe reţelele de socializare arată că triumful său a fost întâmpinat în Algeria, şi în special în capitala Alger, de scene magnifice de bucurie pe străzi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

 

Printre fumigene, scandări şi strigăte de "Imane, Imane!", susţinătorii ei au urlat de bucurie şi fericire la anunţarea medaliei de aur a pugilistei, care a devenit un motiv de mândrie naţională.

 

La trei ani după participarea sa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde participarea sa nu a dat naştere la nicio controversă, Khelif s-a aflat în centrul unei controverse de gen la Paris, pe fondul unui conflict profund între Comitetul Internaţional Olimpic şi Federaţia Internaţională de Box.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.