Un tricou al legendarului jucător american de baseball Babe Ruth a doborât recordul pentru cel mai scump obiect din sport vândut vreodată la licitaţie, cu 21,3 milioane de euro (24,12 milioane de dolari), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În urmă cu o lună, cea mai mare ofertă pentru un tricou în culorile echipei New York Yankees era de 11,8 milioane de euro, incluzând taxele şi comisioanele.

Precedentul record a fost stabilit de un cartonaş de baseball cu un alt jucător de la Yankees, Mickey Mantle, care a fost cumpărat pentru 11,2 milioane de euro în august 2022, la finalul unei vânzări organizate tot de Heritage Auctions.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Michael Jordan, detronat

În ceea ce priveşte echipamentul purtat la unul sau mai multe meciuri, cea mai mare sumă s-a înregistrat în septembrie 2022 de tricoul purtat de Michael Jordan în primul meci al finalei ligii nord-americane de baschet NBA din 1998. Acesta a fost vândut cu 9 milioane de euro la o licitaţie organizată de Sotheby's în septembrie 2022.

Ca semn al puterii crescânde a acestei pieţe, înainte de 2022, niciun obiect de colecţie sportiv nu depăşise vreodată pragul simbolic de zece milioane de dolari. Tricoul record a fost purtat de Babe Ruth (1895-1948) într-un meci istoric împotriva celor de la Chicago Cubs, în finala World Series din 1932.

Legenda spune că jucătorul a arătat cu degetul în direcţia în care dorea să ajungă mingea, înainte de a reuşi un home run, adică să o trimită în afara limitelor spre locul indicat. Yankees au câştigat meciul şi finala în patru reprize (4-0).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.