Campioana U Banca Transilvania Cluj a obţinut miercuri, în deplasare, a doua victorie din grupa B a BKT EuroCup, cu formaţia Hapoel Ierusalim, scor 81-73 (44-36), în etapa a V-a. Căpitanul lui U, Patrick Richard, s-a accidentat grav în minutul 9.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Harper 19 puncte, Carrington 11, Smith 10, pentru Hapoel, respectiv Guzman 20, Hervey 17, Simpson 15, Mokoka 14, pentru U BT Cluj. Meciul s-a jucat la Samokov (Bulgaria), din cauza conflictelor armate din Israel.

Căpitanul lui U BT Cluj, Patrick Richard, s-a accidentat grav la braţul şi umărul stâng în urma unei căzături care l-a făcut să ţipe de durere, în minutul 9, şi a fost transportat direct la spital.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În primele meciuri din grupa B, formaţia antrenată de Mihai Silvăşan a obţinut rezultatele: 86-93 cu Cedevita Olimpija Ljubljana, 73-84 cu JL Bourg, 96-105 cu Valencia Basket şi 103-67 cu Towers Hamburg.

Următoarea partidă pentru U BT Cluj va fi pe teren propriu, în 30 octombrie, cu Umana Reyer Veneţia.

În etapa a V-a s-au mai jucat meciurile dintre Lietkabelis Panevezys – JL Bourg 84-80, Umana Reyer Veneţia – Towers Hamburg 80-68, celelalte dispute fiind între Turk Telekom Ankara – Valencia Basket şi Aris Salonic – Cedevita Olimpija Ljubljana.

Meciurile din turul grupei B se joacă până în 29 noiembrie, după care returul va avea loc în perioada 3 decembrie – 5 februarie. Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor evolua eliminatoriu în optimi. Sistemul continuă cu meciurile din sferturi, semifinale şi finală.

În grupa A a celei de-a doua competiţii valorice a continentului joacă formaţiile Hapoel Tel Aviv, Gran Canaria, Joventut Badalona, ratiopharm Ulm, Buducnost Podgorica, Beşiktaş, Bahcesehir College Istanbul, Wolves Vilnius, Energia Trento, Trefl Sopot.

În 2024, Paris Basketball a câştigat trofeul BKT EuroCup, competiţie în care campioana U BT Cluj a ajuns în premieră până în faza sferturilor de finală, în care a cedat în faţa London Lions, în manşă unică, cu 91-79.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.