Atacantul brazilian Roberto Firmino, un fost star al echipei Liverpool, a dezvăluit pe reţelele de socializare că a devenit pastor evanghelic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consacrarea a avut loc duminică în oraşul său natal Maceio (nord-est), la Biserica Manah, pe care a fondat-o în urmă cu trei ani împreună cu soţia sa, Larissa Pereira, şi doi pastori, Jairo Fernandes şi Keila Medeiros.

"Trei ani de Biserica Manah. Ce noapte memorabilă şi de neuitat (...) De când l-am întâlnit pe Hristos, vrem ca oamenii să cunoască acea iubire. Acum avem o altă responsabilitate: să fim pastori", a scris pe Instagram atacantul central în vârstă de 32 de ani, care joacă în prezent pentru clubul saudit Al-Ahli.

Postarea este ilustrată de mai multe fotografii cu el, emoţionat până la lacrimi în timp ce stă alături de soţia sa la ceremonie. Într-una dintre ele, el este în genunchi, cu faţa în jos.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

Biserica Manah are, de asemenea, două lăcaşuri în Anglia, unde Firmino a jucat pentru Liverpool timp de opt sezoane, din 2015 până în 2023.

La apogeul său, el a format un trio de atac cu egipteanul Mohamed Salah şi senegalezul Sadio Mané, câştigând Liga Campionilor în 2019. Cu echipa naţională a Braziliei, Firmino a marcat 17 goluri în 55 de apariţii. El a participat la Cupa Mondială 2018 din Rusia, apoi a câştigat Copa America pe teren propriu în anul următor.

Brazilienii de orientare evanghelică reprezintă aproximativ o treime din populaţia de 203 milioane de locuitori a ţării, însă unii lideri ai unor biserici puternice susţin că aceştia vor fi majoritari peste zece ani.

Multe vedete braziliene de fotbal îşi afişează deschis convingerile, cum ar fi Neymar şi bentiţa sa "100% Iisus" de pe frunte, când a primit medalia de aur pe podiumul olimpic cu Seleçao în 2016.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.