În perioada 25-28 iulie, la Baza Nautică a Complexului Sportiv Naţional Bascov-Budeasa are loc Campionatul Naţional de Viteză la Juniori II&Cadeţi, organizat de Federaţia Română de Kaiac-Canoe (FRKC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aşteptarea Jocurilor Olimpice, 280 de sportivi juniori kaiacişti din 31 de cluburi participante vor participa la un regal al bărcilor de kaiac şi canoe. De spus şi că în 1952, românii au participat prima dată la Jocurile Olimpice, iar din 1968 până în 1984 au urcat pe prima treaptă a podiumului la fiecare dintre cele cinci ediţii ale JO. Singura dată când sportivii români au lipsit de la întrecerile olimpice de kaiac-canoe a fost în 2016.

„Competiţia din acest weekend se va desfăşura pe pista olimpică din cadrul Complexului Spotiv Naţional Bascov, judeţul Argeş. Concursul are ca scop principal depistarea viitorilor copii cu calităţi deosebite pentru a practica acest sport. Acesta este criteriul de selecţie pentru a forma loturile naţionale care sa ne reprezinte la competiţiile internaţionale viitoare”, detaliază Ioan Bîrlădeanu, preşedintele Federaţiei Română de Kaiac-Canoe (FRKC).

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

În fiecare zi a competiţiei, iubitorii de sport pot asista la spectacolul sportiv între orele 9.00-12.00 şi 15.00-18.00. Intrarea este gratuită.

În perioada următoare, Complexului Spotiv Naţional Bascov va găzdui Concursul Naţional „Criteriul Speranţelor Olimpice” (29-30 iulie) şi Campionatul Naţional de Viteză la Juniori I (30 iulie – 1 august)

Federaţia Română de Kaiac-Canoe (FRKC) este organismul de conducere al activităţii de kaiac-canoe din România.

Înfiinţată în anul 1936, este membră a Comitetului Olimpic Român (COSR), a Federaţiei Internaţionale de Canoe (ICF) şi a Asociaţiei Europene de Canoe (ECA). În 1952, românii au participat prima dată la Jocurile Olimpice, iar din 1968 până în 1984 au urcat pe prima treaptă a podiumului la fiecare dintre cele cinci ediţii ale JO. Singura dată când sportivii români au lipsit de la întrecerile olimpice de kaiac-canoe a fost în 2016.

Complexul Sportiv Naţional Bascov-Budeasa este o instituţie publică având personalitate juridică în subordinea Ministerului Sportului, cu obiect de activitate administrarea bazei materiale sportive destinate cu prioritate pregătirii loturilor naţionale şi olimpice şi organizării competiţiilor sportive de nivel naţional şi internaţional.

CSN Bascov-Budeasa a fost înfiinţat în anul 1991 şi se află situat la 12 km de Piteşti, de o parte şi de alta a Lacului Bascov, pe teritoriul a două comune.

În comuna Budeasa e situat sediul Complexului, cu hotel, cantină, săli de sport, sediu administrativ, terenuri de sport, iar în comuna Bascov se află baza nautică (pistă de kaiac-canoe, tribună cu1000 locuri, turn control, căsuţe, hangare pentru ambarcaţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.