Un doctor vrâncean care a stat cinci săptămâni în spital din cauza coronavirus face apel la tineri să respecte măsurile de prevenţie, considerând că ei sunt principalul factor de transmitere al virusului. Medicul a postat pe Facebook o scrisoare deschisă către tineri în care explică pe scurt experienţa sa cu coronavirusul şi asigură pe toată lumea că boala există.
În vârstă de 68 de ani, medicul vrâncean care suferă şi de hepatită cronică autoimună a stat internat 5 săptămâni şi nici acum când a ajuns acasă nu este complet vindecat.
”De 20 de ani am hepatita cronica autoimună, pentru care iau tratament cu medicamente de scădere a imunităţii. Iniţial a fost o hepatita B (boala profesionala, luata de la bolnavi când operam), care apoi a devenit autoimuna. Am fost internat 5 săptămâni în spital pentru bronhopneumonie cu covid, complicata cu hidropneumotorax. Acum sunt acasă, revenirea este lunga şi înceată şi mai necesită încă o intervenţie chirurgicala pe plămânul stg + recuperare (minim 5-6luni)”, spune Ion Albu în scrisoarea sa adresată tinerilor.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Albu le explică tuturor că boala există şi că atacă în special persoanele cu probleme de imunitate.
”La ora actuala în tara sunt 2 atitudini în populaţia ţării. Cei care cred în existenta Covid-ului şi cei care nu cred. Primii sunt cei care au făcut boala (şi familiile lor) + cadrele medicale din spitale care s-au confruntat cu ea. A doua categorie o reprezinta persoanele tinere care nu au făcut-o, sau au făcut-o şi a trecut neobservată. Am să vă transmit observaţiile mele, atât ca medic, cât şi ca bolnav. Boala EXISTA! Are o contagiozitate foarte mare la persoanele cu risc crescut: bătrâni, bolnavi cu boli asociate care scad imunitatea”, spune medicul Ion Albu.
Doctorul vrâncean este de părere că tinerii reprezintă sursa principală de îmbolnăvire chiar dacă ei nu ştiu sau nu conştientizează acest lucru şi face apel la aceştia să respecte cu stricteţe măsurile de prevenţie pentru a reduce numărul cazurilor de infectare cu Covid-19.
”La tineri sau cei cu imunitatea normal, boala poate să nu apară sau să treacă neobservată. De aceea, persoanele care nu cred în Covid sunt, în general, persoane tinere. Multe persoane tinere sunt purtătoare de Covid şi nu ştiu. Faptul ca ele sunt cele mai mobile în societate şi de multe ori ori nu ştiu că sunt infectate, transmit virusul celor cu risc. Unele din aceste persoane au un grad de cultura medicală scăzut sau chiar nu le pasă. Persoanele în vârstă sau cu risc crescut sunt mai temătoare, deobicei respecta masurile de preventie. Ce se întâmplă când apărea un tânar purtător din familie, sau din afara ei, care nu respecta regulile de preventie. Îi infectează. Fac apel la tineri să respecte regulile de prevenţie, pentru că ei sunt principalul factor de răspândire a bolii”, se mai arată în scrisoarea medicului vrâncean.
În final, medicul spune că virusul este unul creat în laborator şi este de părere că urmările acestuia sunt dezastruoase în plan medical, economic şi social şi speră ca rândurile sale să ajute populaţia să înţeleagă mai bine acest fenomen.
În judeţul Vrancea numărul de persoane infectate cu Covid-19 de la debutul epidemiei a ajuns la 1042, 7 dintre acestea fiind confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.