Peste 180 de voluntari ai unor asociaţii implicate în ecologizarea Lacului Bicaz, cel mai mare din România, au fost alungaţi de către proprietarul unei case dintr-un cartier al oraşului Bicaz, în a cărui curte se cazaseră temporar, pe motiv că nu au vrut să cureţe bălegarul din faţa locuinţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acţiunea de ecologizare a Lacului Bicaz, desfăşurată în perioada 9 - 11 septembrie, pe teritoriul a şapte comune din judeţul Neamţ, a fost primită cu reticenţă de către localnici, care i-au alungat pe voluntarii implicaţi în activitate, spun reprezentanţii Asociaţiei Sens Civic Piatra Neamţ

Un exemplu în acest sens, dat de către şeful asociaţiei, este cel al unui locuitor din cartierul Baicu, oraşul Bicaz, care i-a alungat pe cei 180 de voluntari pe motiv că nu au vrut să-i îndepărteze bălegarul din faţa porţii.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Cu acordul proprietarului, ne-am cazat în curtea locuinţei, unde am avut acces la apă, am instalat corturile şi am făcut mâncare la pirostie. Din păcate,voluntarilor nu li s-a permis să încarce telefoanele de care aveau nevoie pe teren în cazul unor situaţii de urgenţă. A doua zi dimineaţă, proprietarul ne-a condiţionat şederea noastră cu plata cazării sau cu îndepărtarea bălegarului din faţa porţii. Evident că am refuzat pentru că acţiunea noastră de ecologizare, una voluntară, a constat în strângerea deşeurilor care poluează, nu cele inestetice”, a declarat, luni, pentru News.ro, preşedintele Asociaţiei Sens Civic, Andrei Carabelea.

FOTO: Asociaţia Sens Civic / Facebook
FOTO: Asociaţia Sens Civic / Facebook

Reprezentanţii asociaţiilor de mediu din Neamţ condamnă şi lipsa de reacţie a autorităţilor locale din cele şapte comune riverane Lacului Bicaz, care, cu excepţia Primăriei Poiana Teiului, nu au susţinut acţiunea de ecologizare.

”Am avut aproximativ o sută de voluntari din Poiana Teiului. În rest, nu a venit niciun voluntar”, susţine Andrei Carabela. 

FOTO: Asociaţia Sens Civic / Facebook
FOTO: Asociaţia Sens Civic / Facebook

Asociaţiile de mediu din Neamţ au luat legătura cu prefectul de Suceava pentru ca, în toamna acestui an, să facă o acţiune de ecologizare şi a râului Bistriţa, în aval de oraşul Vatra Dornei.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.