Viceprimarul USR al Capitalei Horia Tomescu a anunţat că l-a demis miercuri pe managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Sfântul Ştefan”, după neregulile sanitare descoperite de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„L-am demis azi pe managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sfântul Ştefan. Controlul de specialitate de ieri al inspectorilor ANPC a arătat că există probleme mari de igienă, mentenanţă şi funcţionare la bucătăria spitalului. Consider că neregulile identificate sunt de netolerat şi incompatibile cu standardele de îngrijire la care au dreptul bucureştenii. Problemele nu sunt de ieri, de azi, ceea ce arată o lipsă totală de preocupare a managerului pentru binele oamenilor bolnavi în timpul care a trecut din 2018 şi până acum, de când ocupă această poziţie la Spitalul Sf. Ştefan de pe vremea administraţiei Firea”, a scris Horia Tomescu, miercuri pe Facebook.

El a adăugat că „pe lângă demiterea managerului, am dispus ca ASSMB să verifice respectarea tuturor normelor de igienă alimentară de către spitalele din subordine şi să colaboreze cu inspectorii ANPC pentru îndeplinirea standardelor cerute de lege”.

„Tot personalul din spitale trebuie să înţeleagă că siguranţa şi sănătatea pacienţilor trebuie să fie pe primul loc”, a completat Tomescu.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat blocurile alimentare de la trei spitale din Bucureşti şi au găsit mai multe nereguli, printre care produse expirate, oale şi tigăi cu uzură avansată, pereţi cu tencuiala căzută, frigidere cu rugină. Echipele de control au închis temporar două cantine şi au oprit serviciul de catering pentru a treia unitate medicală, până la remedierea deficienţelor. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de 32.000 de lei.

Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: lipsa autorizaţiei de funcţionare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie "Sf Ştefan, existenţa în spaţiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, unul dintre blocurile alimentare - format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică - prezenta pereţii cu tencuială căzută, tavanul cu infiltraţii şi pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi şi mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură.

De asemenea, comisarii ANPC au mai găsit oale, tigăi, veselă depreciate, cu uzură avansată, ustensile cu rugină, folosirea unui sistem de ventilaţie neigienizat cu prelingerea condensului pe masa de lucru a bucătăriei, coloanele de apă şi calorifere din zona bucătăriei prezentau vopsea exfoliată ceea ce determină formarea de rugină.

 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.