Vicepreşedintele FSLI, George Purcaru, a anunţat că sindicatele din învăţământ au invitat Guvernul la discuţii pentru că doresc o soluţie în privinţa revendicărilor. El a precizat că aşteaptă să fie chemaţi la negocieri, menţionând că doresc garanţii ferme că în viitoarea lege a salarizării va fi respectat principiul stabilit cu Ministerul Educaţiei.
“Am invitat Guvernul la discuţii pentru că ne dorim să avem o soluţie în ceea ce priveşte cerinţele noastre. Aşteptăm să fim chemaţi la discuţii şi la negocieri pe ceea ce înseamnă lista noastră de revendicări, în mod special este vorba de viitoarea lege a salarizării, vrem garanţii ferme, clare, în Monitorul Oficial în care se va respecta principiul stabilit cu Ministerul Educaţiei la cererea premierului României”, a declarat George Purcaru, miercuri, la Prima News.
El a criticat iniţiativa Ministerului Educaţiei de a modifica regulamentul în privinţa încheierii mediilor.
“Este total incorect şi revoltător ceea ce face Ministerul Educaţiei şi noi, mişcarea sindicală, condamnăm ferm aceste modificări. Nu pot fi obligaţi directorii să încheie mediile, având în vedere că mai sunt note de trecut, mai sunt chestiuni de rezolvat în ceea ce priveşte situaţia şcolară. Mai mult decât atât, încălcăm principii clare ale legii privind validarea acestei situaţii şcolare. Nu sunt altceva decât modalităţi prin care vor să constrângă oamenii să se întoarcă la ore şi condamnăm ferm aceste modificări legislative. Mergem mai departe cu această acţiune de protest până vom avea acele garanţii ferme”, a transmis vicepreşedintele FSLI.
El a fost întrebat ce se întâmplă în cazul în care creşte presiunea pe care o pun părinţii şi opinia publică pentru ca profesorii să cedeze şi să renunţe la grevă.
“Soluţia este la Guvern, pot interveni oricând să respecte doleanţele noastre, doleanţe de bun simţ, nu sunt exagerări. Aşa cum clamează de fiecare dată că atunci când au nevoie de voturi că învăţământul alături de sănătate este prioritate naţională consider că a venit momentul să fie cu adevărat prioritate naţională în ceea ce priveşte finanţarea învăţământului, pe de o parte, motivarea resursei umane. Nu se mai poate face un învăţământ de calitate fără o finanţare necorespunzătoare. De aceea, am spus că soluţia este doar la Guvern. Noi suntem hotărâţi să mergem mai departe până vom găsi rezolvare la aceste probleme. Iar părinţii şi toată opinia publică această presiune trebuie să o exercite asupra factorilor de decizie, nu asupra profesorilor şi lucrătorilor din învăţământ care sunt oropsiţi prin această salarizare”, a mai declarat vicepreşedintele FSLI.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.