Un bărbat care a votat la o secţie din judeţul Vâlcea a primit o amendă contravenţională în valoare de 600 d elei pe motiv că şi-a fotografiat buletinul de vot. Aceste este singurul incident electoral confirmat duminică la nivelul acestui judeţ de la deschiderea secţiilor de votare şi până la ora 12:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Până la ora 12:00, au fost semnalate mai multe incidente sau fapte ilegale în context electoral, unul s-a confirmat, constând în aceea că, la secţia de votare nr. 52 din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost sesizat faptul că, o persoană a efectuat fotografii cu telefonul mobil în cabina de vot. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că un bărbat de 54 de ani, în timp ce se afla în cabina de vot, ar fi efectuat fotografii cu telefonul mobil. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 de lei conform prevederilor Legii 115/2015”, informează, duminică, Poliţia judeţeană Vâlcea.
Potrivit sursei citate, până la orele prânzului „nu au fost sesizate incidente electorale grave sau de natură a afecta desfăşurarea votului”.
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
În judeţul Vâlcea, de la începutul campaniei electorale au fost semnalate 28 de incidentele electorale sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate. Din totalul acestora, 3 sesizări nu au fost de competenţa MAI, aşa că au fost transmise pentru competentă soluţionare către Autoritatea Electorală Permanentă.
Cele mai frecvente sesizări au vizat distrugerea sau deteriorarea materialelor electorale, fiind vorba despre 12 astfel de sesizări.
Angajaţii din structurile Ministerului Afacerilor Interne au aplicat, în acest judeţ, 13 sancţiuni contravenţionale, respectiv 6 amenzi în valoare de 6.500 de lei şi 7 avertismente şi au deschis 6 dosare penale cu privire la posibile infracţiuni.
La nivelul judeţului Vâlcea sunt deschise, duminică, 434 de secţii de votare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.