Peste 300 de persoane, pacienţi şi personal, au fost diagnosticate cu coronavirus la Centrul de Recupare Neuropsihiatrică Sasca Mică, din judeţul Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, doctor Manuela Trifan, a declarat marţi că 242 de persoane internate în Centrul Sasca Mică au fost depistate cu coronavirus. De asemenea, 59 de angajaţi din cei 86 ai centrului au fost şi ei infectaţi.

A fost iniţiată testarea celor din centru după ce unul dintre cei internaţi a fost confirmat pozitiv. 

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Primul caz care de altfel ne-a determinat să efectuăm testarea întregului efectiv aflat în centru a fost confirmat la un pacient în data de 16 aprilie. După depistarea acestuia, am procedat la testarea întregului efectiv de beneficiari, un număr de 369 de persoane, şi a întregului efectiv de personal de îngrijire, 86 de cadre. Din cei 369 de beneficiari, 242 au fost depistaţi pozitiv, iar din cele 86 de cadre, 59 pozitive. Cadre însemnând asistente, infirmiere, paznici şi personal auxiliar aflat în centru de două săptămâni. În condiţiile Ordonanţei Militare 8, activitatea era organizată la modul o parte din personal timp de două săptămâni îngrijeşte beneficiarii urmând ca la două săptămâni personalul să se schimbe”, a declarat Trifan.

Ea a explicat că unii dintre cei bolnavi vor fi internaţi la unul dintre cele două spitale COVID-19 din judeţ, fie transferul într-o altă locaţie.

În contextul acestei situaţii DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:
1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoşi,
2. Găsirea unei locaţii de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.
3. Pentru următoarele 14 zile asistenţa beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.
4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecţie alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosinţă peste echipamentul obişnuit de lucru.
5. Se vor respecta cu stricteţe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă şi săpun, dezinfecţie cu soluţie pe bază de alcool.
6. Aprovizionarea constantă cu cantităţi suficiente de dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.