Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a anunţat, joi, că 6.650 de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au solicitat să voteze prin corespondenţă pentru alegerea preşedintelui României, aceştia fiind alegători validaţi. Până la finalul lunii octombrie ei vor primi plicurile cu buletinele de vot, iar plicurile cu voturile lor trebuie să ajungă în ţară până în 21 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Astăzi s-a finalizat validarea alegătorilor cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate care şi-au exprimat dorinţa de a vota prin corespondenţă. Până la finaul perioadei în care acestea se validează au fost înscrişi şi validaţi 6.650 de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate”, a anunţat, joi, Toni Greblă, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, până în data de 30 octombrie acestora le vor fi expediate, prin intermediul Poştei Române, plicurile cu buletinele de vot pentru turul I şi turil II ale alegerilor prezidenţiale şi plicurile pentru expedierea retur.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Ele trebuie să ajungă la Biroul Electoral pentru votul prin corespondenţă până la data de 21 noiembrie”, a anunţat Greblă.

Cetăţenii din 6.650 al căror plic nu a ajuns până la 21 noiembrie vor fi înştiinţaţi prin intermediul unui mail expediat de AEP.

În această situaţie, potrivit lui Toni Greblă, cetăţenii pot în continuare vota la secţia de votare la care este arondat sau la oricare altă secţie de votare în raza căreia se află în 24 noiembrie, fie în ţară, fie în străinătate.

Turul întâi are loc în 24 noiembrie, iar turul al doilea în 8 decembrie.

14 candidaţi au fost validaţi pentru alegerile prezidenţiale, macheta buletinului de vot fiind publicată recent de către Biroul Electoral Central.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.