Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că fragmentele găsite în apropierea localităţii Nufăru din judeţul Tulcea provin ”dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă”. ”Ministerul Apărării Naţionale reiterează faptul că atacurile Federaţiei Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniţei cu România, sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional”, adaugă MApN. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a informat şi se consultă cu aliaţii NATO privind evoluţiile de la frontiera dintre România şi Ucraina, inclusiv asupra incidentului de miercuri. Ministerul Afacerilor Externe precizează că îl va convoca de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse.
Potrivit MApN, echipa mixtă de cercetare şi verificare deplasată, miercuri, în raionul aflat la aproximativ 1.5 km est de localitatea Nufăru, judeţul Tulcea, a ridicat probe de la faţa locului, în vederea analizării şi expertizării tehnice.
”Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanţelor producerii acestui incident. Ministerul Apărării Naţionale reiterează faptul că atacurile Federaţiei Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniţei cu România, sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional”, a transmis ministerul.
ISU Tulcea a primit două apeluri la 112 cu privire la posibile cazuri de impact de dronă în zona mai multor localităţi, iar echipele Ministerului Apărării s-au deplasat în zona sesizată pentru a verifica situaţia.
Ministerul Apărării a anunţat, miercuri, că elemente ale unei posibile drone au fost identificate în zona Nufărul şi Victoria.
”Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităţilor Nufărul şi Victoria, din judeţul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri”, a transmis Ministerul Apărării.
Sursa citată a precizat că, potrivit procedurilor, un alt elicopter al Forţelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a face cercetări preliminare în teren şi ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...