Mai multe cartiere din Constanţa au rămas fără apă potabilă, în prima zi de Crăciun, din cauza unei avarii de energie, iar reprezentanţii Regiei de Apă au precizat că după reluarea alimentării de energie este nevoie de cel puţin patru ore pentru ca apa să revină la robinete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - RAJA a anunţat că furnizorul de energie a remediat avaria, care a afectat şi zona Palas şi echipele de permanenţă au început manevrele de repornire a pompelor de la nivelul Staţiei Palas.
Astfel, abonaţii din zonele CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Coiciu, Anda, IC Brătianu, Baba Novac, Compozitori, Abator, Gara, Casa de Cultură, Inel I şi Inel II, vor avea apă la presiuni normale în jurul orei 15.00.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa a anunţat, printr-un comunicat de presă, că duminică, în jurul orei 10.30, în zona Palas din municipiul Constanţa a avut loc o cădere de tensiune, care a afectat şi Staţia de Tratare şi Pompare Palas. 
“Imediat, au fost anunţaţi reprezentanţii furnizorului de energie care au confirmat existenţa unei avarii colective în zonă. În aceste condiţii, s-a sistat furnizarea de apă către abonaţii din cartierele şi zonele: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km 4-5, Km5, Poarta 6, Coiciu, Anda, IC Brătianu, Baba Novac, Compozitori, Abator, Gara, Casa de Cultură, Inel I şi Inel II”, se arată în comunicat.
RAJA a mai transmis că după reluarea alimentării cu energiei în zona staţiei Palas este nevoie de cel puţin patru ore pentru intrarea sistemului în presiune. 
“RAJA SA asigură toţi abonaţii afectaţi că lucrătorii societăţii vor face tot posibilul pentru asigurarea continuităţii serviciului de alimentare cu apă la parametrii optimi, imediat ce furnizorul de electricitate va relua alimentare cu energie.
Având în vedere, zona mare deservită, dar şi capacitatea mare de transport apă a conductelor principale ce pleacă din Staţie, pentru intrarea sistemului în presiune este nevoie de o perioadă de timp de cel puţin patru ore”, a mai precizat Regia de Apă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.