Pompierii din mai multe judeţe intervin, duminică, pentru înlăturarea efectelor produse de furtuni, zeci de copaci fiind doborâţi. Mai multe maşini şi acoperişuri au fost avariate, iar apa a intrat în gospodării şi anexe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI IGSU: Intervenţii ale pompierilor în 53 de localităţi din 13 judeţe, în urma furtunilor / Peste 150 de copaci au fost doborâţi de vânt, avariind 14 autoturisme / Un bărbat din Neamţ, rănit de un acoperiş luat de vânt

UPDATE: ISU Brăila anunţă că, în localitatea Berteştii de Jos, un acoperiş de pe o fermă a fost smuls de vânt, iar 10 vaci au fost electrocutate. Se deplasează în zonă o echipă de la Electrica.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Conform purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonel Ştefan Stoian, în urma unei furtuni puternice, se intervine, duminică seară, în numeroase situaţii.

În municipiul Brăila, mai mulţi   copaci au fost doborăţi de vântul puternic şi au căzut peste autoturisme, avariindu-le.

Totodată, în localităţile Stăncuţa şi Stanca actioneaza două echipaje de pompieri, după ce 40 copaci au fost doborâţi de vântul care a avariat şi 8 acoperişuri.

Cel puţin 18 anexe gospodaresti sunt afectate.

În localitatea Lanurile, comuna Viziru, apa a intrat în locuinţe şi anexe, pompierii fiind ajutaţi şi de voluntari pentru înlăturarea efectelor vijeliei.

Urmare a fenomenelor meteo extreme, localităţile Stăncuţa şi Romanu nu au curent.

Muncitorii de la Electrica se află în teren cu trei echipaje la Stancuţa si două echipaje la Romanu.

Şi în judeţul Buzău se înregistrează, duminică seară, o furtună puternică, fiind emis mesaj RO-Alert în mai multe localităţi.

Potrivit ISU Ialomiţa, pe fondul avertizărilor meteorogice de cod roşu, Staţia de pompieri Ţăndărei a intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzuţi pe DN2A.

De asemenea, un copac a fostb lovit de fulger, intervenindu-se pentru stingerea incendiului.

Şi în judeţul Galaţi, vijelia puternică a provocat pagube.

Primarul orasului Tecuci, Lucian Costin, a precizat că furtuna de duminică seară a fost de o violenţă fără precedent, iar urmările negative se văd peste tot.

"Avem cazuri de acoperişuri smulse de furtună şi aruncate peste maşini, de copaci şi indicatoare rutire şi căzute pe carosabil. Acum, toate echipele şi utilajele Primăriei sunt pe teren pentru înlăturarea efectelor dezastrului. Vom rămâne pe teren cât timp va fi nevoie, până când vom înlătura toate efectele dezastrului, astfel încât mâine dimineaţă să se poată circula în condiţii normale. Urmează o noapte lungă" , a anunţat primarul din Tecuci.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.