Traficul feroviar a fost oprit, joi, între staţiile Dunărea şi Cernavodă Pod, din cauza unui incendiu de vegetaţie uscată care a avut loc în apropierea liniei ferate. Un al doilea incendiu de vegetaţie a afectat traficul feroviar pe raza Regionalei de cale ferată Craiova. În total, 14 trenuri de călători au fost nevoite să staţioneze, fiind reînscrise, treptat, în circulaţie după reluarea traficului feroviar. În Gara de Nord din Bucureşti, trenurile care vin de la Constanţa au o întârzieri cuprinse între două şi cinci ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit CFR SA, traficul feroviar a fost redeschis pe linia simplă Cărbuneşti-Jupâneşti, cele trei trenuri fiind reînscrise, treptat, în circulaţie.

Ulterior, a fost redeschis traficul feroviar şi pe distanţa Dunărea - Cernavodă, iar trenurile care au staţionat temporar sunt înscrise şi el, treptat, în circulaţie.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Le mulţumim călătorilor pentru înţelegere şi îi asigurăm că personalul feroviar va depune toate eforturile pentru restabilirea traficului în condiţii normale, în cel mai scurt timp”, a transmis sursa citată.

Pe tabela din Gara de Nord din Bucureşti, trenurile care vin dinspre Constanţa sunt trecute cu întârzieri între două şi cinci ore. 

UPDATE - Un al doilea incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit pe marginea căii ferate între Cărbuneşti şi Jupâneşti, afectează traficul feroviar. 
 
”Traficul feroviar este oprit temporar şi la această oră, pe ambele fire de circulaţie, între staţiile Cernavodă şi Dunărea (Regionala CF Constanţa), dar şi pe linia simplă Cărbuneşti - Jupâneşti (Regionala CF Craiova), unde pompierii militari au interzis circulaţia trenurilor pentru a putea interveni cu autospeciale în zonele din apropierea căii ferate pentru stingerea unor focare care se extind din cauza vântului”, informează CFR SA.
 
La ora transmiterii acestei ştiri, 11 trenuri de călători staţionează temporar în gările Cernavodă, Dunărea Saligny, Mircea Vodă şi Medgidia, până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de pompierii militari în zona Cernavodă - Dunărea. Este vorba despre trenurile - IR 1588, IR 11086, R 8005, IR 1996, IR 11682, IR 11506, IR 1682, IR 11864, IR 11502, IR 1942 şi IC 536.
 
De asemenea, trenurile IR 1836, R 2085 şi R 2084 staţionează temporar în gările Bărbăteşti şi Cărbuneşti, până la stingerea incendiului izbucnit în apropierea căii ferate între staţiile Cărbuneşti şi Jupâneşti.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Compania Naţională de Căi Ferate informează că, între staţiile Dunărea şi Cernavodă Pod, circulaţia feroviară este temporar oprită (începând cu ora 15:30 pe fir II şi de la ora 16:10 pe fir I), din cauza unui incendiu de vegetaţie, iar în prezent cinci trenuri de călători (IR 1588, IR 11086, IR 11682, IR 1996 şi R 8005), staţionează în gările de pe traseu”, anunţă oficialii CFR.
 
Ei dau asigurări că personalul feroviar al regionalei Constanţa ”va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenurilor în circulaţie, după finalizarea intervenţiilor ISU”.
 
La locul incendiului intervin pompierii din Ialomiţa, au declarat pentru News.ro oficiali ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al acestui judeţ, precizând că la ora transmiterii acestei ştiri misiunea de stingere a incendiului este în desfăşurare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.