Consilliul Judeţean Galaţi anunţă că peste 3.600 de familii afectate de inundaţii au primit ajutorul financiar oferit de Guvern, de 10.000 de lei pentru fiecare familie. Despăgubirile care vor fi acordate familiilor afectate urmează să fie stabilite după finalizarea evaluărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Peste 3600 de familii afectate de inundaţii au primit ajutorul financiar oferit de Guvern (10.000 de lei pentru fiecare familie). Este doar un prim ajutor de urgenţă acordat de Guvern, până la finalizarea evaluărilor din teren, în urma cărora se vor stabili despăgubirile pe care le vor primi familiile afectate”, precizează Consiliul Judeţean Galaţi într-un comunicat.

Consiliul Judeţean mai arată că doar astăzi, ajutorul financiar a ajuns la peste 2.100 de familii.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Sumele sunt asigurate de Guvernul României din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, suplimentat din Fondul de rezervă al Executivului. Fondurile sunt virate prin intermediul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială şi ajung la familiile afectate de inundaţii prin Poşta Română sau direct în cont (puţine solicitări).

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile şi persoanele singure afectate de inundaţiile şi alunecările de teren produse în luna septembrie 2024.

”Fiecare familie sau persoană singură, afectate de fenomenele meteorologice deosebite, indiferent de veniturile acestora, va primi un ajutor în valoare de 10.000 de lei. În cazul pierderilor de vieţi omeneşti, familia persoanei decedate beneficiază suplimentar de suma de 10.000 lei, pentru fiecare persoană decedată din familie”, anunţa Executivul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.