Inspectorii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Buzău au dispus oprirea temporară a activităţii la piscina la care s-a îmbăiat fotbalistul Sorin Nazîru, care a murit ulterior, posibil din cauza unei forme de meningită. La momentul controlulul făcut de inspectori, apa din piscină nu era limpede şi pe puteau observa pete verzi, ca urmare a dezvoltării algelor. Medicii de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat afirmă că adolescentul s-a prezentat de două ori la unitatea medicală, iniţial fiind diagnosticat cu insolaţie, iar ulterior constatându-se că analizele indicau septicemie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - Conducerea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat a transmis primele precizări oficiale privind cazul băiatului de 16 ani care a murit la câteva zile după ce s-a îmbăiat într-o piscină din oraş, cunoscuţii adolescentului suspicionând că acesta ar fi contractat o bacterie din această apă.

Conform medicilor, adolescentul s-a prezentat la acest spital de două ori, prima dată a fost diagnosticat cu insolaţie, în timp ce a doua oară, la trei zile distanţă, analizele au indicat o stare septicemică. Rezultatul necropsiei nu este cunoscut, încă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Într-un comunicat de presă transmis vineri de Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat se arată că pacientul în vârstă de 16 ani s-a prezentat în 19 iulie, ora 13.15, cu stare generală uşor alterată, prezentând cefalee, stare febrilă, vărsături şi ameţeli. El a fost diagnosticat cu insolaţie şi în urma tratamentului administrat a fost externat cu stare generală bună, afebril şi echilibrat hemodinamic, cu recomandarea de a evita efortul fizic susţinut şi expunerea prelungită la soare.

În 22 iulie, la ora 5.40 s-a prezentat la camera de gardă pediatrie cu stare generală profund alterată, acuzând dureri musculare şi articulare, fiind decisă internarea.

"Se recoltează analize de sânge, al căror rezultat sugerează o stare septicemică, motiv pentru care, coroborat cu starea generală alterată, se transferă de urgenţă către Spitalul Matei Balş din Capitală", se arată în comunicat.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform unui comunicat de presă remis de OPC Buzău, în urma controlului făcut joi, după moartea adolescentului, s-au aplicat 3 amenzi contravenţionale în valoare de 35.000 de lei şi un avertisment, pentru folosirea cântarului neomologat. De asemenea, inspectorii OPC au dispus oprirea temporară a activităţii de prestări servicii pentru piscină până la remedierea tuturor deficienţelor.

”În urma informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la faptul că un adolescent ar fi decedat după o zi petrecută la piscină, în localitatea Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Buzău s-a autosesizat, fapt pentru care s-a dispus efectuarea unui control pentru verificarea legalităţii şi a modului de funcţionare al operatorului economic, precum şi a condiţiilor privind modul de desfăşurare a prestării serviciilor la piscina deţinută de către acesta. Echipa de comisari a constatat faptul că unitatea nu deţine buletin de analize fizico-chimice şi microbiologice, până la data prezentului control, şi de asemenea nu deţine un registru în care să fie menţionate: rezultatele buletinelor de analiză la apă, concentraţiile clorului rezidual liber, valorile ph-ului, temperatura apei, periodicitatea de primenire a apei, fapt care trebuie efectuat zilnic cu schimbarea a 1/3 din volumul apei, dezinfecţia bazinului, substanţele dezinfectante utilizate”, se arată în comunicat.

Conform inspectorilor OPC, în urma verificărilor s-a mai constatat că în regulamentul afişat nu este menţionat numărul de persoane care se pot afla în piscină, acesta fiind stabilit prin proiectul de construire a piscinei.

”Apa din incintă nu era limpede, la data şi ora controlului, putând fi observate pe pereţii laterali o dungă verde, iar pe fundul piscinei, pe alocuri pete verzi, acestea fiind formate ca urmare a dezvoltării algelor în apa din piscină", se mai arată în comunicat.

De asemenea, controlul a fost extins şi la unitatea de alimentaţie publică, unde au fost constatate mai multe nereguli: utilizarea de produse şi servicii nesigure, prin folosirea unor produse alimentare pentru care nu se putea stabili data procesării şi încadrarea în data limită de consum, utilizarea unui mijloc de cântărire neomologat şi neverificat metrologic.

Sorin Nazîru, care împlinise 16 ani în luna iunie, a murit în 24 iulie la un spital din Bucureşti după ce, în 19 iulie, s-a prezentat la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat având cefalee, ameţeli şi febră. În timpul prezentării la spital, copilul a vărsat abundent, spunându-le medicilor că a fost la o piscină din Râmnicu Sărat unde a făcut scufundări şi a înghiţit apă. A fost diagnosticat cu insolaţie şi edem cerebral şi i s-a pus o perfuzie. Pentru că simptomele s-ar fi remis, adolescentul a plecat acasă, trei ore mai târziu, cu reţetă.

În 22 iulie, Sorin a revenit la spitalul din Râmnicu Sărat, aproape de ora 6.00 dimineaţa, cu stare generală proastă, cu vărsături, diaree şi febră. A fost internat în secţia de Pediatrie, însă pentru că starea de sănătate continua să se agraveze rapid, a fost transferat în jurul orei 11.00 la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală.

La prezentarea din 22 iulie, s-au recoltat analize de sânge a căror rezultate sugerează o stare septicemică, iar coroborat cu starea generală proastă, a fost decis transferul la ”Matei Balş”.

Pe 24 iulie, adolescentul a decedat, cunoscuţii săi suspicionând, acum, că Sorin ar fi contractat o bacterie de la piscina la care s-a îmbăiat vinerea trecută.

Adolescentul a activat în trecut, ca portar, la CS Dinamo U17.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.