Punctele de trecere a frontierei sunt aglomerate, marţi, atât pentru circulaţia autoturismelor, cât şi pentru camioane. La PTF Nădlac, maşinile aşteaptă 240 de minute pentru intrarea în România, în timp ce pentru ieşire se aşteaptă 60 de minute. Pentru camioane, cea mai mare aglomeraţie este la ieşirea din ţară la PTF Petea, unde timpul estimat este de 90 de minute. POliţia de Frontieră anunţă că, luni, au intrat în ţară 22.000 de persoane, 16.500 din Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE: Poliţia de Frontieră a anunţat că, luni, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 39.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 21.700 mijloace de transport (din care 14.500 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.000 persoane cu 11.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 17.000 persoane cu 10.100 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 26.000 de persoane şi 14.200 de mijloace de transport (8.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.500 de persoane cu 7.800 mijloace de transport.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 8.310 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nădlac I - 3.714 (din care 921 pe jos), PTF Nădlac II - 1.689, PTF Borş - 2.001, PTF Vărşand - 392, PTF Petea 511 etc.

”Menţionăm că, încă din timpul weekendului, pentru fluidizarea traficului, în cooperare cu autorităţile de frontieră ungare, traficul de turisme este direcţionat prin alte patru puncte de trecere de la graniţa comună româno-ungară: P.T.F. Nădlac II - judeţul Arad, P.T.F. Borş - judeţul Bihor, P.T.F. Vărşand - judeţul Arad şi PTF Petea - judeţul Satu Mare”, a transmis Poliţia de Frontieră.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit aplicaţiei ”Trafic online” a Poliţiei de Frontieră, marţi, maşinile aşteaptă 240 de minute pentru intrarea în ţară pe la PTF Nădlac şi 40 de minute pentru intrarea pe la Vama Borş. Pe sensul de ieşire, se aşteaptă 60 de minute la Nădlac şi 90 de minute la Vama Borş.

În ceea ce priveştre circulaţia camioanelor, pe sensul de intrare în ţară se aşteaptă âte 60 de minute la Nădlac II şi Giurgiu, 40 de minute la Calafat şi câte 30 de minute la Borş, Petea şi Siret.

Pe sensul de ieşire, camioanele aşteaptă 90 de minute la Petea, 40 de minute la Giurgiu şi câte 30 de minute la Nădlac II, Calafat şi Giurgiu.

Încă de vineri, traficul s-a aglomerat în toate punctele de trecere a frontierei, Poliţia de Frontieră deschizânsd treptat mai multe vămi la graniţa cu Ungaria.

Pe durata stării de alertă, rămâne suspendată temporar, total sau parţial, activitatea prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat:

La frontiera româno-ungară:
 Turnu, judeţul Arad (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri);
 Salonta, judeţul Bihor – feroviar şi rutier (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri pe cale rutieră);
 Săcuieni, judeţul Bihor (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri);
 Valea lui Mihai, judeţul Bihor – feroviar şi rutier (cu excepţia traficului feroviar de marfă);
 Carei, judeţul Satu Mare.

La frontiera româno-bulgară:

 Negru Vodă, judeţul Constanţa;
 Lipniţa, judeţul Constanţa;
 Dobromir, judeţul Constanţa;
 Zimnicea, judeţul Teleorman;
 Turnu Măgurele, judeţul Teleorman;
 Bechet, judeţul Dolj (cu excepţia traficului de marfă).

La frontiera româno-ucraineană:
 Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş;
 Isaccea, judeţul Tulcea.

La frontiera româno-moldoveană:
 Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani;
 Oancea, judeţul Galaţi;

La frontiera româno-sârbă:
 Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi;
 Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi (cu excepţia traficului de marfă);
 Orşova, judeţul Mehedinţi;
 Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin;
 Naidăş, judeţul Caraş-Severin;
 Vălcani, judeţul Timiş;
 Stamora-Moraviţa, judeţul Timiş – feroviar (cu excepţia traficului de marfă);
 Lunga, judeţul Timiş;
 Foeni, judeţul Timiş;
 Jimbolia, judeţul Timiş – feroviar (cu excepţia traficului de marfă).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.