Universitatea din Bucureşti, SNSPA şi Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti sunt primele instituţii româneşti de învăţământ superior care vor beneficia de finanţări în cadrul iniţiativei „Universităţi europene”. Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că acestea vor deveni ”un vârf de lance” al integrării europene în domeniul învăţământului superior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Universitatea din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti sunt instituţiile care, alături de partenerii lor europeni, vor deveni un vârf de lance al integrării europene în domeniul învăţământului superior", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut permanent, ca membru al Consiliului European, rolul important al educaţiei în consolidarea Uniunii Europene. Preşedintele României a sprijinit atât iniţiativa "Universităţi europene”, cât şi alocarea de resurse suplimentare pentru europenizarea învăţământului, în contextul în care Brexit-ul şi ascensiunea populismului au indicat o nevoie urgentă de a întări dimensiunea europeană a educaţiei, pe toate nivelurile.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Comisia Europeană a lansat, în decembrie 2017, iniţiativa privind universităţile europene ca răspuns la apelul Consiliului European de a contribui la consolidarea parteneriatelor strategice între instituţiile de învăţământ superior, la nivelul întregii Uniuni Europene. Obiectivul iniţiativei este de a crea, până în 2024, 20 de reţele care, sub titlul de "Universităţi europene”, vor promova valorile şi identitatea europeană, vor creşte calitatea învăţământului şi a cercetării şi vor contribui la creşterea competitivităţii globale a învăţământului superior european.

Miercuri, au fost anunţate primele 17 reţele care urmează să beneficieze de sprijinul financiar al programului care însumează 85 de milioane de euro. Includerea a trei universităţi româneşti în aceste reţele demonstrează deschiderea mediului universitar din ţara noastră pentru cooperarea europeană şi internaţională, mai arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.