Unitatea de Transfuzie Sanguină a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost autorizată de către Direcţia de Sănătate Publlică (DSP) Sibiu, care a apreciat că "sunt îndeplinite criteriile necesare în vederea autorizării”. În august, MS a anunţat că 108 spitale de stat şi 34 de spitale private funcţionează fără unităţi de transfuzie sanguină autorizate, cerând remedierea situaţiei până la 1 noiembrie.
Unitatea de Transfuzie Sanguină (UTS) a fost dotată cu aparatură de peste 100.000 de lei şi deserveşte cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Sibiu.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de către reprezentanţii SCJU Sibiu, Unitatea de Transfuzie Sanguină a celei mai mari instituţii sanitare a judeţului a fost autorizată în urma evaluării realizate de o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"În acest sens, unitatea noastră a primit în data de 19.09, de autorizaţia cu nr. 2/09.09.2016. Evaluatorii au verificat structura de personal, spaţiul de lucru, dotarea cu aparatură şi echipamente medicale, sistemul de hemovigilenţă pentru raportarea, investigarea, înregistrarea şi transmiterea informaţiilor despre incidentele grave care pot influenţa calitatea produselor sanguine şi reacţiile adverse, dar şi logistica necesară pentru stocarea datelor privind activitatea. Raportul DSP a arătat că «sunt îndeplinite criteriile necesare în vederea autorizării»”, se arată în comunicat.
Potrivit documentului, UTS a fost autorizată pentru stocarea de sânge şi componente sanguine umane, testarea imunohematologică pentru actul transfuzional şi asigurarea trasabilităţii sângelui şi a componentelor sanguine umane recepţionate.
"Autorizarea Unităţii de Transfuzie Sanguină este extrem de importantă ţinând cont de faptul că suntem un spital de urgenţă în care sunt tratate cazuri grave, traume severe, sângele şi componentele sanguine fiind esenţiale pentru tratarea pacienţilor. Felicit întregul personal UTS pentru această realizare”, a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean, citat în comunicatul de presă.
Misiunea UTS a spitalului este de a asigura componentele sanguine de origine umană, în vederea utilizării lor terapeutice precum si asigurarea calităţii şi securităţii transfuzionale. Personalul UTS are pregătire în domeniul medicinii de laborator, imunhematologiei, fiind alcătuit din şapte asistenţi medicali de laborator. Unitatea este condusă de către Dr. Mihaela Frunză, medic primar medicină de laborator.
Pentru ca activitatea UTS să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, aceasta a fost dotată cu aparatură performantă în valoare de peste 100.000 lei, constând în: frigider omologat depozitare sânge, ladă frigorifică depozitare plasmă, echipament dezgheţat plasmă/încălzit sânge şi agitator trombocite. De asemenea, au fost efectuate lucrări de amenajare a spaţiului.
La începutul lunii august, Ministerul Sănătăţii a anunţat că în sistemul sanitar românesc funcţionează 108 spitale de stat şi 34 de spitale private fără unităţi de transfuzie sanguină autorizate, cerând remedierea acestei situaţii până la 1 noiembrie, în caz contrar spitalele respective urmând să nu mai primească sânge şi produse sanguine.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.