Un asistent medical de pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Sibiu a fost confirmat cu noul coronavirus, concorm Ora de Sibiu. Bărbatul spune că a primit rezultatul testului pentru COVID-19 sâmbătă seara. Alte patru persoane care au luat contact cu el, două infirmiere şi două asistente, se află în izolare la domiciliu. Conducerea spitalului afirmă că asistentul acordă în timpul liber îngrijiri la domiciliu şi a intrat în contact cu o familie venită din Germania, fără a anunţa, ”expunându-şi colegii la ris”. Reprezentanţii unităţii medicale susţine că există suficiente materiale de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - ”Unul dintre asistenţii medicali de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Sibiu fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 şi se află acum internat la Secţia de Boli Infecţioase, starea sa fiind staţionară. Spitalul desfăşoară ancheta pentru a determina cum s-a produs infectarea şi va reveni cu date îndată ce se pot trage concluziile. Totodată,  se află în curs de realizare ancheta epidemiologică de către Direcţia de Sănătate Publică pentru a determina şi izola toate persoanele cu care asistentul a avut contact în interiorul şi în afara spitalului. Din primele date disponibile, se ştie că asistentul efectuează în timpul liber şi îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în tara din Germania dar nu a informat spitalul, expunându-i astfel la risc pe colegii din secţie”, transmite Spitalul Judeţean Sibiu.

Conform  reprezentanţilor unităţii medicale, la data de 26 martie, la care primul pacient suspect de COVID -19 a ajuns la secţia ATI a Spitalului Judeţean, fiind refuzat de spitalele din Cluj şi Timişoara, secţia ATI avea disponibil echipamentul necesar de protecţie.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Erau disponibile, conform conducerii spitalului,  280 măştiFFP2 şi FFP3 (la dispoziţia medicului de gardă); 260 combinezoane impermeabile; 25 viziere; 30 ochelari de protecţie; 3000 mănuşi nitrilex; 1408 buc. protecţie încălţăminte;.

”Pacientul a sosit la spital în izoletă, intubat şi a fost primit pe secţie doar după ce s-a echipat corespunzător tot personalul. Prin urmare şansele de infectare din această sursă sunt minime”, indică reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Eu am venit în tură la lucru cu temperatură 37.7 şi mi-a zis asistenta şefă ca nu e temperatură. De două zile am făcut febră. Azi a venit rezultatul testului de la Bucuresti, în jurul orei 19, cu confirmare pozitiv. Toţi colegii care au fost cu mine pe tură sunt în izolare. Adică două asistente şi două infirmiere”, a declarat bărbatul pentru Ora de Sibiu.

Asistentul medical acuză conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu că nu a luat măsurile de protecţie necesare. El susţine că nu au materiale de protecţie, motiv pentru care sunt obligaţi să stea câte opt ore cu acelaşi costum, iar măştile sunt şi ele o problemă.

Conform asistentului medical, în Sibiu nu sunt consemnate cazuri de coronavirus, pentru că nu se fac teste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.