Reabilitarea Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi ar putea fi făcută rapid, dar dacă Ministerul Sănătăţii va dori să fie realizate şi camerele sterile, atunci lucrările ar putea dura şase luni, a declarat, pentru News.ro, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, precizând că ambele variante vor fi prezentate joi ministrului Vlad Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Voi propune ministrului Sănătăţii cele două variante pentru deschiderea Secţiei Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul de Arşi.  Primul termen, rapid, de aproximativ două luni, constă în rezolvarea deficienţelor constatate de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, care au dus la suspendarea activităţii secţiei ATI şi care se regăsesc în procesul verbal de constatare a condiţiilor igienico-sanitare. Rezolvarea acestora ar permite obţinerea avizului sanitar şi, implicit, redeschiderea secţiei”, a spus edilul Sectorului 1.

Dan Tudorache a precizat că al doilea termen ar fi de aproximativ şase luni, dar ar viza ample lucrări de reabilitare şi modernizare, inclusiv realizarea camerei sterile.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

“Al doilea termen pe care îl vom propune ministrului este de aproximativ şase luni şi va consta într- un proiect mult mai amplu privind realizarea secţiei de ATI asimilată «camerelor curate», camere cu sterilitate 100%, inclusiv a aerului. Ambele variante privind lucrările de la Spitalul de Arşi  pot fi suportate financiar de către Primăria Sector 1. Ministrul Sănătăţii trebuie doar să comunice varianta aleasă, având în vedere importanţa, dar şi urgenţa reluării activităţii în secţia ATI”, a mai spus Tudorache.

Edilul a precizat că Primăria Sectorului 1 este singura autoritate de sector din Capitală care finanţează lucrări de reabilitare şi de construcţie la marile spitale.

"Acum sunt în derulare patru proiecte de construcţie sau de renovare, la  Spitalul de Copii «Grigore Alexandrescu», Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Urgenţe Oftalmologice şi, acum, Spitalul de Arşi", a mai spus Tudorache. 

Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, până la remedierea deficienţelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei. 

Ministerul Sănătăţii preciza că măsurile pe care trebuie să le ia spitalul sunt: igienizarea totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a cerut Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov să dirijeze cazurile grave la alte spitale cu secţii de arşi, respectiv la Spitalul Militar, Bagdasar-Arseni, Agrippa Ionescu, Floreasca, iar pentru chirurgie plastică, la Spitalul Universitar de Urgenţă.

Măsurile au fost luate după ce Gazeta Sporturilor a publicat mai multe materiale care au vizat Spitalul de Arşi. Într-unul dintre ele a fost vorba despre o femeie de 68 de ani care a murit la câteva zile după ce i s-a administrat o transfuzie cu altă grupă de sânge, iar în alt caz, un bărbat de 77 de ani, cu arsuri, a murit la câteva zile după ce medicul anestezist Camelia Roiu din acest spital i-a filmat larvele din zona urechilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.