Toţi cei zece angajaţi ai Gărzii de Mediu Vrancea, cu excepţia comisarului şef căruia funcţia nu îi permite să adere la protest, sunt miercuri în grevă generală. Comisarul şef al instituţiei spune că este alături de colegii săi protestatari, dar că nu se va putea descurca singur în cadrul instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian, toţi angajaţii instituţiei, cu excepţia sa, sunt de miercuri în grevă generală, el fiind alături de cei care au declanşat protestul.

"Nu pot să spun că nu le sunt alături, pentru că în aceeaşi situaţie sunt şi eu. Salariile au îngheţat din 2009, nu există niciun fel de sporuri, sunt cele mai mici în comparaţie cu celelalte instituţii de control, nu ştiu cum s-a ajuns la aşa ceva. Sunt salarii de 1.100 de lei pe o muncă destul de complexă, nicio muncă necalifcată nu mai e plătită aşa”, a declarat, miercuri, comisarul şef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristan.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În Garda de Mediu Vrancea, singurul care a lucrat miercuri, când toţi angajaţii au intrat în grevă generală, a fost comisarul şef. Acesta a declarat însă că nu se va putea descurca singur cu toată activitatea instituţiei, el putând face lucruri limitate fără colegii săi.

"Nu mă voi putea descurca, pot asigura aşa, o permanenţă, să primesc nişte sesizări, să fac o ordine, să prioritizez problemele, dar sper să se rezolve, nu ar fi un efect bugetar atât de mare, au mai rămas circa 700 de oameni în toată ţara, cred că dacă se va vrea se va rezolva problema”, a adăugat Aurel Cristian.

La rândul lor,  sindicaliştii din Garda de Mediu Vrancea spun că vor rămâne în grevă generală până când le vor fi soluţionate problemele.

Angajaţii instituţiei vrâncene reclamă salariile mici, lipsa de personal, dar şi riscurile pe care le implică activitatea pe care o desfăşoară, în condiţiile în care uneori sunt ameninţaţi de către cei pe care îi controlează şi îi amendează.

"Avem sarcini care ne expun foarte mult, mergem pe teritoriul diverselor unităţi administrativ-teritoriale, mergem la depozite de gunoi menajer, unde ştim că sunt diverse surse de infectare, ne pot afecta sănătatea, suntem expuşi atât prin activitatea noastră, cât şi prin notele de constatare pe care le încheiem, sunt persoane fizice cărora nu le convin prevederile legale şi suportăm diverse ameninţări”, a declarat comisarul Victoria Bălăceanu, din Garda de Mediu Vrancea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.