Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, afirmă că, în ultimii doi ani, nu au existat tăieri ilegale de lemn pe suprafeţe mari, el precizând că nu a primit, nici de la ONG-uri şi nici de la populaţie, sesizări privind despădurirea unor suprafeţe însemnate de teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Tăierile ilegale din trecut au vizat, din păcate, suprafeţe foarte mari, suprafeţe de sute de hectare care au dus la infringementul care este pornit împotriva României, dar în ultima perioadă – şi aici pot să vorbesc fără să-mi asum riscuri de perioada 2021-2022 – nu există tăieri ilegale pe suprafeţe mari. Am cerut de mai multe ori, atât de la ONG-uri cât şi de la persoanele fizice, ca în cazul în care cineva a sesizat în ultima perioadă acele despăduriri pe care noi le mai denumim în presă şi defrişări ilegale pe suprafeţe extinse, să ni le semnaleze. Eu, personal, într-un an şi jumătate aproape, nu am primit nicio astfel de sesizare. Tăierile ilegale, astăzi, în România, sunt concentrate, să spun aşa, pe creşterea şi completarea cantităţilor exploatate legal cu unele tăiate fără documente, transporturile sunt de foarte multe ori prinse pe drumurile publice datorită SUMAL 2 şi Inspectorul Pădurii şi nu putem să generalizăm”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Tanczos Barna. 

Întrebat cu privire la exploataţiile din zonele incluse în Natura 2000, ministrul a explicat că toate intervenţiile din pădurile din aceste zone sunt precedate de un aviz al Agenţiei Naţionale pentru Ariile Naturale Protejate. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Am avut două ordine de ministru prin care am dispus revizuirea amenajamentelor existente din păcate ele astăzi sunt în instanţă, sper să câştigăm procesul împotriva celor care încearcă să anuleze acele ordine de ministru. Amenjamentele, multe dintre ele, nu toate, dar multe sunt astăzi publice şi ne-am luat angajamentul faţă de Comisie să publicăm toate amenajamentele silvice, ca să fie consultabile pe internet, toată lumea să aibă posibilitatea să vadă cum sunt amenajate pădurile României este exagerat să generalizaţi,  este exagerat să spuneţi că nu se respectă aceste criterii care pentru noi nu sunt criterii stricte, sunt criteriile normale de exploatare forestieră în Natura 2000”, a mai precizat ministrul. 

Acesta a subliniat că nu trebuie confundate siturile Natura 2000 cu parcurile naţionale sau cu zonele de strictă protecţie unde nu se taie niciun arbore. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.